1553

Ивайло Мирчев: България избира между Евразия и Запада

ИТН вече не съществува, убеден е депутатът

Това, което се случва в България е, че ние сме на кръстопът и трябва да изберем накъде да поемем - към Евразия или на Запад. Може би това не се осъзнава от много хора в момента, но такъв е историческият момент.

Това заяви в ефира на “Говори сега” по БНТ депутатът от “Демократична България” и зам.-председател на парламентарната комисия по енергетика Ивайло Мирчев като подчерта, че при влизането си в парламента всеки един народен представител би следвало да защитава българския интерес. 

Той припомни и искането на “Възраждане” за референдум за НАТО и излизане от ЕС като определи референдума за еврозоната като популистки.

“Да има референдум за НАТО, което в момента всъщност ни пази от това Путин да реши да нападне страната и да има референдум за еврозоната - това го намираме за изключително популистко”, заяви той.

Мирчев коментира и изявлението на Слави Трифонов по повод Северна Македония като заяви, че за пореден път темата се използва без да се осъзнава, че е ключов момент за България.

“Бих искал първо на парламентарна група да коментираме френското положение и след това дебат в парламента. Трябва да бъдем много внимателни за всяка дума, която изричаме на тази тема. Президентът и господин Трифонов, както виждате не проявяват такъв такт, позволете ми аз да го направя”, заяви той като допълни, че направеното от Радев не помага на българския интерес. 

“Освен Радев има и много други политици, които си взеха за дъвка темата Северна Македония. Например забравеният Каракачанов, а всъщност ВМРО и Каракачанов подхлаждаха темата, докато бяха в коалиция с ГЕРБ. Кой според вас е подписвал на македонски език договорите, там където пише “македонски език” договорите за присъединяване на Македония към НАТО?! Същият Каракачанов”, каза още депутатът.

По повод отцепването на голяма част от членовете на ИТН Мирчев категорично заяви, че не е имало “търговия на депутати”. Според него лидерът на ИТН Слави Трифонов със собствени усилия е унищожил партията. 

“ИТН са тези, които рязко промениха посоката в която въобще решиха да участват в управленската коалиция. Очевидно там беше задействан определен план без да влизаме в конспиративни теории. Виждаме наистина това, което виждахме и преди година - дългата ръка на ДПС и господин Пеевски. И интереси на, за да не използвам думата мафия на “подземния свят“. Защото това се случва точно в момента в който бяха ударени едни от най-големите хранилки на този подземен свят. Очевидно това е притеснило много хора,” каза Мирчев.

ИТН вече не съществува. Защото само днес 5 или 6 техни организации са ги напуснали в няколко населени места. Господин Слави Трифонов сам уби организациите. И не това е проблемът. Проблемът е, че бяха предадени надеждите на хората. Всички, които през 2020-та година протестираха”, добави той. 

Срам за българския парламент, срам за политическия елит, доколкото можем да говорим за елит е това, което се случва последните седмици. Не е нормално в НС почти да няма ден в който двама депутати, например, да не се сбият, да няма спречквания.

Поведението на част от парламентарните групи, изразните средства, които те използват са извън всякакви цивилизовани рамки. И това е отговорът на въпроса как ние усещаме това. “Демократична България” сме 16 депутата и доколкото можем опитваме да внесем разум в поведението на част от колегите ни, каза Мирчев в отговор на въпрос за бъдещето на правителството. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
сем

сем

19.06.2022 | 09:57

Това дебелогъзо недоразумение сътвори сума ти небивалици!!!!

Отговори
5 0
Само да припомня Факт

Само да припомня Факт

19.06.2022 | 09:56

На това демократично говедо чифутско само преди година върху сланините му чифутски се стовариха едни демократични палки от демократичната милиция на демократа Тиквун който има селфита хиляди със най големите демократи Днес вече демократичните палки на демократичната милиция пък като във виц пазят сланините на това демократично чифутско говедо от Народната Любов Ако не е комично Не е ли цинично А нерде Димократично Явно не милиционерски демократични палки трябва да играят по димократичните чифутски сланини на това говедо а тоягите на НЕдемократичния Народ отруден

Отговори
4 0
Да бяхте направили

Да бяхте направили

19.06.2022 | 08:50

съдебна реформа. За шест месеца да бяхте вкарали някакъв читав закон. Нали точно вашата парламентарна група от ДБ имахте уж капацитета да ковете закони. И министърът на правосъдието е ваш представител.

Отговори
5 0
Ааааааа

Ааааааа

19.06.2022 | 07:55

Аааааа И на плажа във Росенец е доста демократично да положиш морни чифутски дупетатски сланини Ко шъ кайш Мисирчев

Отговори
6 1
Невероятно

Невероятно

19.06.2022 | 00:22

Майко мила, каква какафония! Всеки дърпа килимчето към себе си и всички други са му виновни. Българите криво разбират демокрацията. Вярвате че демокрация е свободата да крадат на едро и да се бият в Парламента. Такава нация дори и Путин няма да я иска обратно. Само един цар от Северна Корея може да ги оправи. Поне имат опит с царе от чужбина.

Отговори
4 2
Еммм

Еммм

18.06.2022 | 23:08

Еми хубаво, нека избираме демократично. Но после да няма ревящи...

Отговори
6 1

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?