1553

Иван Костов: Борисов, Станишев и Симеон се държат като руски агенти

Бойко Борисов, Румен Радев, Сергей Станишев, Симеон Сакскобургготски и други имат поведение на руски агенти на въздействие и влияние. Това каза днес пред bTV бившият премиер Иван Костов.

Според него, когато Русия те напада с хибридна атаки, правилното действие не е снишаването. Костов призова да се търси национално съгласие за общи действия. Той препоръча още проверка на службите за зависимости от Русия и постигане на нулева енергийна зависимост от Русия.

Костов посочи, че след като Русия е обявила България за неприятелска страна е започнала истинска хибридна война, допълнена от агресия в сферата на енергетиката под формата на прекъсване на договор за доставка на газ.

Според символа на СДС, крайната цел е страната да бъде тласната в нов цикъл от избори, нестабилност и управления от служебни правителства. "Хората не си дават сметка какво значи да си неприятелска държава на Русия. Това означава, че срещу теб могат да се използват всякакви действия и противодейства, които техният закон позволява", обясни Иван Костов.

Той призова да бъдат поставени под контрол фирмите, свързани с Русия, от които зависи националната сигурност и посочи като такива "Лукойл" и "Виваком". "Виваком" е руска. Тя е наследник на БТК, там е цялата система за аналогово връзка на Българската армия, която не може да бъда засегната от хакерска атака", каза бившият премиер. Той допълни, че България е сред малкото държави в Европа, които не са поставили подобни фирми под контрол.

Попитан, дали съжалява, че по време на неговото правителство бургарската рафинерия е продадена на "Лукойл", Костов отговори: "Те се държаха лоялно към интересите на българската държава до 2007 година. Плащаха си данъците. След това престанаха да плащат данъци, тогава начело на държавата беше тройната коалиция с премиер Сергей Станишев", обясни бившия лидер на държавата.

Костов даде и прогноза за развитието на войната в Украйна. "70% считам, че Русия и Украйна ще направят военна линия помежду си и ще се бият там в продължение на година. Това ще е война на изтощение, а изтощената ще е Русия", подчерта бившият премиер. За Костов 30% има шанс Украйна да накара Русия да се изтегли по-бързо

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Màia

Màia

17.05.2022 | 11:11

Бягай бе въшко крадлива,крадеца вика дръще крадеца,а убиеца? на държавата кой беше,Костов арабина...

Отговори
3 0
Коментар

Коментар

16.05.2022 | 21:07

Костов ме само продаде Нефтохим на руснаците, но и ликвидира Плама, за да не остане алтернатива. А после другите били агенти на Москва.

Отговори
13 2
Шиб-ан мръсн-к, и баща на крадците

Шиб-ан мръсн-к, и баща на крадците

16.05.2022 | 20:15

След настъпването на анархията. Той покори съдебната система, на политическата мафия. Крадец, та дрънка, повече от Остап Бендер. А "Балкан", а Славчовста банка, станала после Борисова? Долен наглец, лейтенант на Андрей Карлович?

Отговори
19 7
Грънча от ПОТ ТВ

Грънча от ПОТ ТВ

16.05.2022 | 19:38

Като чуя нещо против другаря Костов се изрязвам мощно, от възмущение и после го описвам в моя блог ХомоАнус!

Отговори
11 8
Симеон,Борисов и Съргей?

Симеон,Борисов и Съргей?

16.05.2022 | 19:29

Как да се държат,те са агенти на Русия

Отговори
12 3
Нагляр

Нагляр

16.05.2022 | 19:41

Нефтохим бил плащал. Е..ти подлеца. Набута го в ръцете на руснаците и прибра комисионните. Най-големия продажник на България. Бензина е с минимум с един лев отгоре в момента, заеади тоя подлец. И тоя е на свобода. Само в България може да се случи.

Отговори
20 5
777

777

16.05.2022 | 20:31

А Костов подари лукоил на руснаците и организира и направи ограбването на държавата. Така го направи асистента по икономика на социализма и със съпруга платен секретар на БКП - другаря Костов- крадливи циган....

Отговори
17 3

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?