49

Иван Гешев след скандал в парламента: Няма да си подам оставката, гордея се с прокуратурата! ВИДЕО

Няма да си подам оставката, защото се гордея с това, което направи българската прокуратура за последните две години. Това заяви главният прокурор Иван Гешев в края на своето двучасово  участие в  антикорупционната комисия в парламента. Заседанието беше посветено на доклад, изпратен в ЕНП по разследването на снимки с пачки и кюлчета, за които се твърди, че са направени в спалнята на Бойко Борисов.   

Отговорът за оставката дойде на въпрос на Антоанета Цонева от ДБ, която го попита кога ще си подаде оставката. "Няма да си я подам", каза Гешев. - И ще ви обясня защо. Защото за  пръв път бяха повдигнати обвинения на действащи министър и зам. -министър (Нено Димов и Красимир Живков -б.р.)  За пръв път милиард и петстотин  милиона евро бяха запопирани, за пръв път бяха повдигнати обвинения на хора, които някои смятаха за недосегаеми, решихме десетки проблеми. Срамът е за тези, които ги защитават и влизат в джиповете им, обяви още Гешев. След което стана и си тръгна. 

 "Тръгвате ли, г-н Гешев", попита го шефът на комисията Михал Камбарев. 

И заседанието беше прекъснато.  

Преди това спор се разви и между Гешев и Румен Гечев.

Главният прокурор му обясни, че прокуратурата не разкрива престъпления, а ги разкрива МВР. Прокуратурата поддържа обвинителния акт в съда.

"Има десетки хиляди дела на година, които са спрени, защото изпълнителната власт не е разкрила престъпления. Не поради това, че прокуратурата не си е свършила работата", каза Гешев.

"Просто намерете престъпници, не ми изнасяйте лекции", отговори му Гечев.

Ивайло Мирчев от ДП попита претърсвана ли е резиденцията, интересували ли са се от айпито на изпращача.

"Няма как да отговоря юридически на политически коментари. Това е много тъжно за българската демокрация", отговори Гешев.

На какъв е етап е досъдебното производство, претърсвана ли е резиденцията. Не ни приказвайте глупости, настоя Мирчев.

Изнервихте се нещо, недейте, има опасност да си тръгна, нивото стигна обидно ниско, отвърна Гешев. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Майна

Майна

15.07.2022 | 17:05

И кво направи бе ГО-ВНАР ? Ти и цялата ти мафиотска прокуратура вкарахте ли поне един олигарх политик ДС агент ( бизнесмен) в затвора за престъпления укриване на ДДС доходи данъчни престъпления и т н ? Кво направихте бе м-а-йка ти да е-Б-а ? Ти си защитник на организираната престъпност на ДПС ГЕРБ БКП -Ей тва си ти .. и чак се гордеел бо-клук мафиотски

Отговори
5 5
Дей Бъ

Дей Бъ

15.07.2022 | 16:44

РИСТЬО, никога няма да си премиер

Отговори
2 0
Голям смях

Голям смях

15.07.2022 | 16:24

Каскета да подаде оставка ? Ивайло Мирчев ти би ли подал оставка или Антоанета с тънките устни- всички знаем,че това е Божи знак на много Лобна женица

Отговори
3 3
Леле,

Леле,

15.07.2022 | 15:56

Бай Иван оставка не подава, но инсулт от нерви определено ще си докара.

Отговори
3 2
анализатор

анализатор

15.07.2022 | 14:57

поредното безславно завършило *представление* на мижавите *партии*!Занимавайте се със сериозни неща,пъпеши,затова папате народни пари!

Отговори
9 8
питам

питам

15.07.2022 | 14:48

Гешев ко прайм с палячото дет, се е нарисувал с карикатури като от вестник Стършел от недалечното минало???

Отговори
11 2

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?