49

Иван Демерджиев: Няма да има масови чистки в МВР

Ако не работим активно и добре с професионалното ръководство, няма как да се справим с проблемите. Не очаквайте масови чистки в МВР, ще има смяна на хора само когато се уверим, че има нужда, за да се постигнат нашите цели.

Това заяви Иван Демерджиев, служебен министърът на вътрешните работи пред журналисти.

“Нашата основна цел е не само да бъдат санкционирани служители, които са извършили такива закононарушения, но и да моделираме системата така че да не се допускат такива нарушения.”, заяви той.

По темата "Шенген" служебният силов министър коментира: “Намираме България на последно място от три държави, които трябва да бъдат приети в Шенген. Всичко необходимо, което трябва да се направи, е започнато да се прави, ще дадем всичко от себе си да наваксаме изоставането и влизането в Шенген.”

В следващите седмици МВР ще предложи законодателни промени. “Нашата цел е да обезпечим работа на служителите. Ще предложим мерки и законодателни такива ако имаме достатъчно време”, каза той. И подчерта, че ако служителите на ведомството успеят правилно да начертаят и изпълнят мерките, се очаква скоро да се видят резултати.

“Ресурсът, с който разполага в момента МВР, ще бъде концентриран върху изборите, мигрантския натиск и върху оперативна дейност - разпространение на наркотици. Като започваме от училищата", увери министърът.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Тъй Де Министре

Тъй Де Министре

08.08.2022 | 21:17

Мъ нъли трябва усърдно да ви пазят от Народната любов Толкова ефтини побойници откъде ще си намерите да ви псзят наааааасраните политически за аааадници

Отговори
2 0
Чисти

Чисти

08.08.2022 | 16:33

Само по заслуги . В МВР заслужили бол!

Отговори
3 1
Добре де.

Добре де.

08.08.2022 | 16:32

Е не е необходимо да маха чистачките!Но шефовете задължително ,а в РПУ-тата до крак! Там са се срастнали оплетени като черва...всеки за нещо е длъжен на някого от колегите!

Отговори
4 2

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?