49

ИТН към пред президента: Трябва да отидем на предсрочни избори ВИДЕО

В този парламент няма никакъв смисъл и най-добре да отидем на предсрочни избори. Това каза Тошко Йорданов от ИТН към президента Румен Радев.

"Ние имаме представа как би трябвало да се управлява България. За нас правилният подход е експертно правителство с широка парламентарна подкрепа. Но тази формула би могла да се реализира в следващ парламент. Трябва да минем през избори, защото политическите партии, които в момента са там, ще имат друга тежест", заяви Йорданов.

Според него, ако се проведат предсрочни избори, ПП-ДБ няма да имат толкова представители в парламента, а ИТН ще имат повече.

"Парламентът беше изчерпан от момента на съставянето му по този начин. Между две политически формации, подкрепен от трета, с което излъгаха избирателите си. Самото зачеване на това управление беше порочно и още тогава парламентът изчерпа съдържанието си", допълни той.

По думите му ИТН не следят преговорите на досегашните сглобкаджийски партньори - "това не са открити преговори, а задкулисен пазарлък".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
4 коментара
То... хубаво...

То... хубаво...

12.03.2024 | 18:43

То... хубаво... Ама не виждам как ще спечелиш хората? С Бездействие не става! Иска Действия! Действия които да докажат, да покажат че можеш и можеш да действаш според обстоятелствата! Независимо дали си водеща политическа сила или не!

Отговори
0 0
Пловдив

Пловдив

12.03.2024 | 16:05

Много точно и ясно са го казали! Това е истината!

Отговори
3 3
Столипин хаген

Столипин хаген

12.03.2024 | 14:28

Жа имати повече гласове ако дадите манги да гласувами за вас

Отговори
9 6
България

България

12.03.2024 | 16:07

Както правят ГЕРБ и ДПС от години ли? Те и ПП-ДБ са същата работа. Отделно и флашките са у тях... Иначе ако зависи от народа нито една от 3-те партии в сглобката няма да ги има в парламента.

Отговори
3 2

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?