46

ИТН били прогонени от коалицията, предупреждавали Петков 4 месеца

"Представете си какво дъно удари това правителство, за да ни принуди да направим това нещо при положение, че бяхме коалиционни партньори. Прогони ни ни, защото ние бяхме прогонени от тази коалиция заради неспазване на коалиционното споразумение", каза председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов, цитиран от "Дарик".

"Ние предупреждавахме от 4 месеца, че по темата за Северна Македония вървят по въже, на което му късат конците, за арогантно поведение, за неколегиалност и в крайна сметка ни прогониха, нарушавайки коалиционното споразумение", обясни той.

"Сега ми е интересно в парламента, ако влезе т.нар френско предложение прието с ПП-атата, ДП-атата, ГЕРБ, ДПС - тези, които искаха коалиции какво ще направят. Ще се самобичуват ли, ще се самозаплюят ли, самосбият ли", коментира още Йорданов.

Той обясни, че лицемерието в този парламент е издигнато на невероятно високо ниво. "Кирил Петков трябва да научи нещо много простичко - в парламента има представители на политически сили. Преговори се водят с политически сили - не с всеки един депутат по отделно, защото те не са проститутки, за да бъдат купени", каза още той.

Йорданов обясни, че ако "Продължаваме промяната" вземе мандат и ако изпратят покани да разговарят с политическите сили - вероятно "Има такъв народ" ще проведе разговори.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Йоан

Йоан

23.06.2022 | 08:57

История сте вече, ИТН!

Отговори
2 0
Люпшо Подпрьчковски

Люпшо Подпрьчковски

22.06.2022 | 22:24

РСМ трябва да е благодарна на Бьлгария - за дьлготьрпението ни !!!!!Дори, когато те крадат от нас и ни клеветят - ние им прощаваме !!!!

Отговори
2 2
Люпшо Подпрьчковски

Люпшо Подпрьчковски

22.06.2022 | 21:55

Бьлгария е пьлна с пишман патриоти - Чорбаджи Валери , Шкембар Войвода , Тошко Африкански , които са учили , недоучили Историята .. Те просто са толкова обльчени , че не помнят - Това ,което е Македония за Бьлгария , Това е Косово - за Сьрбия. И Това е Украйна за Русия !!!! Много рани незарасли !!!!! Много лиЦемерие И интереси !!!!!!

Отговори
3 4
Дакела

Дакела

22.06.2022 | 21:38

За какво си предупреждавал ти бе остриган пудел, за какво можеш да предупреждаваш ти?

Отговори
8 1
Любшо Подрьчковски

Любшо Подрьчковски

22.06.2022 | 21:35

Каквато и политика да им се предложи на РСМ - те Ще бьдат на кестреме !!!! Троянски кон - вкаран От " Великите Сили " за раздор на Балканите !!!! Така се случва , когато тук - на Балканите - чужди дьржави действат подмолно !!!!

Отговори
3 2
Люпшо Подпрьчковски

Люпшо Подпрьчковски

22.06.2022 | 21:26

Северна Македония е сьздадена ин витро !!!!! Започната от Кралство Югославия ,после - , от Коминтерна .... Цялата им история е присвоена от Бьлгария !!!! Жал ми е за обикновените хора там !!!!! Трябва да живеят в льжа !!!! Техният президент се дьржи Като шизофреник !!!! Пред Бьлгарите говори едно , пред други- друго !!!!

Отговори
7 1

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?