71

Илияна Йотова в Чирпан: Нидерландия направи най-добрия коледен подарък на евроскептиците

Вицепрезидентът Илияна Йотова също разкритикува решението на Нидерландия да блокира приемането на България в Шенген, съобщава БНР.

По време на посещението си в Чирпан тя призова политиците у нас това решение да не се превръща в аргумент за нови вътрешнополитически сблъсъци.

Според нея най-добрата и категорична реакция още снощи е направил президентът Румен Радев и определението, дадено от него за цинично отношение с една дума изразява характеристиката на тази ситуация.

"Нидерландия направи най-добрия коледен подарък на всички евроскептици, на популитските партии в Европа и на тези, които не искат да има силна Европа. С решението си те толерират двойните стандарти в Европа - нещо, което не стои в основата на създаването на Европейския съюз. Да не говорим за ценности като солидарност, като съпричастност, като взаимна помощ, като взаимно уважение", подчерта Йотова.

Вчера стана ясно, че Нидерландия ще гласува следващата седмица против приемането на България в Шенген, но ще подкрепи членството на Румъния и Хърватия.

В отговор държавният глава написа във Фейсбук, че вместо европейска солидарност, България получава цинизъм.

Остра реакция имаше и от главния прокурор Иван Гешев, който подчерта, че няма причина да не бъдем приети в Шенген, тъй като сме покрили стандартите.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Гого

Гого

03.12.2022 | 23:27

Оле, и тая са я активирали от резентурата...Днес всички резиденти, гълъбчета и всеяневци - на амбразурата! Не ви стана играта да шпионирате за Масква любимая!

Отговори
2 0
Западняк

Западняк

03.12.2022 | 21:31

Цинизъм е да си корумпиран и прост и да се правиш на обиден. Защо очаквате Европа да повери границите си на корумпирани митничари и гранични войски, да чака правораздаване от корумпирани съдии, и да разчита продажни служители на реда? Докато не разберете, че вината е ваша, ще гледате Шенген през крив макарон.

Отговори
8 0

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?