71

Илияна Йотова: Готви се заговор срещу българската държавност

Много внимателно трябва да бъдат анализирани посланията на Кирил Петков и Асен Василев. Прави чест на г-н Денков, че не се намесва в този разговор, заяви вицепрезидентът

Готви се заговор срещу българската държавност. Това предупреди вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти, след като откри празничната програма за Деня на Африка пред Народния театър.

"Вярвах, в това, което Мария Габриел и акад. Николай Денков говориха, че се мисли за стабилно правителство. Големият отсъстващ са българските граждани - не се говори за бюджет, за доходи, за инфлация. Много внимателно трябва да бъдат анализирани посланията на Кирил Петков и Асен Василев. Прави чест на г-н Денков, че не се намесва в този разговор", заяви тя.

Йотова подчерта, че намесата на имената на водещи европейски политици не води до нищо добро за България. "Държавността се руши по безпрецедентен начин. Какво означава да уволниш законно или незаконно, с кървави подписи на министри отсега, какво означава това да обсъждаш по този безпардонен начин президентската институция?".

Вицепрезидентът добави, че "една седмица сме живели с трудния политически компромис, а именно ротационно правителство, но се оказва, че това е фасадата, зад която са се скрили тези истински намерения”.

"Познавам добре европейските нрави. Не смятам да се чувам с Урсула фон дер Лайен, нито с Шарл Мишел, нито с когото и да е било друг. България си има институциите, с които се явява на международната сцена. Такива частни разговори - както казва г-н Петков "дъжд от телефонни обаждания" - не водят до нищо добро, защото се правят зад гърба и на българските институции, и на българския народ".

Тя допълни, че не може да предвиди кога и дали служебният кабинет ще внесе Бюджет.

"Президентът много стриктно спазва конституционната процедура. Кога и как ще даде мандата е изцяло в неговите правомощия. Аз задавам реторичния въпрос: Кой се страхува от това, че мандата не беше даден първите 24 часа", попита вицепрезидентът.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
9 коментара
намръщенЪ

намръщенЪ

28.05.2023 | 10:59

Илянче, товят началникЪ е в основата на тоя заговор, режисиран зад една червена крепостна стена. Бънда Съветски Престъпници със седалище "Позитано"20 и "Възраждане" са другите лостове на тая империя

Отговори
1 1
777

777

27.05.2023 | 20:12

Като се готви заговор, защо кирчо и асанчо не са в ареста

Отговори
5 1
Маааааалееееее

Маааааалееееее

27.05.2023 | 18:27

Сети се Мара да се побара И тва ни било сятено свястно информирано ВИМЕпрезиденчинче

Отговори
5 1
Диди

Диди

27.05.2023 | 18:20

Радев си има "ала-бала" с П.П.и Д.Б. какво трябва да се анализира

Отговори
5 4
Политика

Политика

27.05.2023 | 16:51

Политика ли е това, от една медия в друга, вечно се занимават само с тях си, тези хора въобще на са дорасли до нивото на което се намират и въобще ни си помислят че са там горе с волята на народа и трябва да мислят за него а не само разправии между тях, те не са способни да изпълняват задълженията си като политици това все по добре се вижда от първия ден на демокрацията, като започнем от приватизацията, спирането на част от атомната централа, нефтохим да не забравим изключително важно предприятие продажбата на част от марица изток на американци а пък и продажбата на голяма част от предприятията на хора които въобще си нямаха представа какво да ги правят, и всичко това не беше ли пак под диктовка от вън , навремето затова е дошла монархията не сме имали политици и тогава и сега

Отговори
6 2
кокорчовци

кокорчовци

27.05.2023 | 16:48

Не заговор! Готви се ПРОДАЖБА на държавните интереси! Няма Такава Държава! Ходим на избори, а кабинетите и службите ги редят в "посолството"! Ето затова сме най-бедната страна в Европа! И най-корумпираната!

Отговори
10 1
намръщенЪ

намръщенЪ

28.05.2023 | 11:01

Молдова, Б и Х, Черна гора и Косово да не са по-богати от нас? Я по-полека!!! Тоя червен отпадък ни докара до тоя хал

Отговори
1 0
Мис Пиги

Мис Пиги

27.05.2023 | 16:17

защо се прави на ощипана?? Кой разби държавата с високо вдигнат юмрук? Кой докара шарлатаните в нарушение на Конституцията?! Кой еднолично дерибейства чрез служебните правителства? Радев трябва да си направи публично сепуко! А мис Пиги за си ходи вкъщи!

Отговори
7 6
Абе, я си ...

Абе, я си ...

27.05.2023 | 16:33

Ние ги докарахме. Ние гласувалите за тях. Ние мнозинството. Като не ти харесват ей, къде е вратата.

Отговори
6 3

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?