2374

И пловдивски депутат със заплаха след скандалния случай на "Капитан Андреево"

Още сигнали за заплахи и предупреждения заради опита на държавата да спре частния лабораторен контрол на Граничен пункт „Капитан Андреево“. Оплакалият се този път е председателят на комисията по земеделие в парламента Росен Костурков.

Скандалът с частния контрол на пункт "Капитан Андреево" избухна, след като bTV в свое разследване разказа за бизнеса на лабораторията, търсеща следи от пестициди и разкри, че българските служби са сезирани за отказан подкуп към шефа на агенцията по храните Христо Даскалов.

Конфликтът между държавата и фирмата с лабораторията стигна до изслушвания в парламента, а депутати свързаха бизнеса с фигура от подземния свят с прякор Таки.

„Получих предупреждение, че е ако се занимавам още с този случай, след една седмица може да няма къде да живея“, обясни Росен Костурков, зам.-председател на Комисията по земеделието в НС и част от "Продължаваме промяната".

Припомняме, че преди дни от анонимен мейл до медиите изтече запис от разговор, на който се чува, оферта и връчване на "документация". Директорът на Агенцията по храните потвърди, че записът е от реална среща между него и негов колега, и уточни, че така наречената "документация" е била папка с пари. Назова и името на човека с предложението – „професор Моллов, ректор на университета по Хранителни Технологии“.

В събота проф. Моллов разпространи писмена позиция, че не желае да коментира случая, като го нарече фалшиви новини и манипулация. По информация на bTV, той е излязъл в отпуск за един месец.

След като оглавяваната от проф. Даскалов Агенция по храните пренасочи изследванията на внасяните храни на границата към държавната лаборатория в София, стотици камиони с храни образуваха опашки на пункта.

Изпратеният специално като наблюдател там депутат Константин Бачийски твърди, че проверките вече стават бързо.

„В момента няма никакви опашки там, всичко е наред, имаше хаос при обработването на документи от представители на превозвачите“, заяви Константин Бачийски.

По сигнала за подкуп прокуратурата е образувала проверка.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Г-н Никой

Г-н Никой

14.06.2022 | 09:08

Тоя мишок, кой го брои за жив ? От Продължаваме Измамата

Отговори
0 7
Георги

Георги

14.06.2022 | 08:52

Борете се с мафията, ПП! всички по веригата в пандела!

Отговори
3 0
Айде де!

Айде де!

14.06.2022 | 04:25

??.??

Отговори
0 0
Айде де!

Айде де!

14.06.2022 | 04:23

Сега тя тая работа с тоя гьол и с лабораторията не ангажира ли и участието на Мирослав Найденов?? Какви бели сътвориха в Пловдив една компания от свински черва: Мирослав Найденов,д-р Светозар Василев,и докторката Теодора Севова... Тези типове крадоха и тормозеха точно като земеделски министър и шефове на БАБХ Пловдив . Тая пача теодора Севова се ояде със заплата /чиновническа/с два апартамента в Пловдив на бул България 170,един над друг които се водят на името на дъщеря й Светлана ,за има няма 500 000лв!!!Защо ли??. Защото са "често заработени "! Айде сега да ги огледа и НАП! А оня Заро Василев благодентства с крадени пари във Виена!!! Хайде де почвайте ги!

Отговори
11 5
Богдан Попов

Богдан Попов

13.06.2022 | 23:08

Гарга на гарга око не вади.

Отговори
3 5
Попова гарга си ти

Попова гарга си ти

14.06.2022 | 01:41

Богдане

Отговори
4 1

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?