1553

Хубавата Лена: Няма посредник за газа, а кученце за работодателя на ГЕРБ

Не ми е известно да има посредник, който да е резервирал целия капацитет за България на природния газ, който ще бъде доставен на страната ни". Това каза пред БНР Лена Бориславова, началник на кабинета на премиера Кирил Петков.

"Това, което знам, е, че благодарение на ГЕРБ има един единствен доставчик, в чийто пълен контрол България е била поставена години наред, на единствената му воля, до степен, до която е трябвало да подаряваме кученца на истинския работодател на ГЕРБ, за да можем да си гарантираме, че няма да ни спират газовите доставки", добави красавицата на кабинета.

"Това не е достойна позиция на България. Твърдението, че по-добре да подаряваме кученца, но да плащаме евтин газ, стъпва на грешното допускане, че руският газ е единственият газ, който България може да купи на разумни цени, а това определено не е така.

Вярвам, че българското правителство с усилията, които поема в момента и за които се готви от няколко месеца, ще докаже, че има и други алтернативи, защото навсякъде, където е допусната абсолютна пълна зависимост от Русия, в момента управляващите се разследват за престъпления против човечеството.

Само нашите бивши управляващи се бият в гърдите и казват, че това е националният интерес – да нямаме собствена позиция, да нямаме разнообразни доставчици и да нямаме никаква сигурност, ако една страна реши да изменя едностранно договора, ние да нямаме накъде да отидем. Лена Бориславова коментира и темата за доставка на военна помощ за Украйна.

"Радвам се, че България най-накрая има ясно лице, на чия страна застава в този конфликт, че има правителство, което действа, а не само говори за принадлежност към НАТО и проатлантическите ценности.

Ние трябва да подкрепим Украйна в това, което се случва. За мен е недопустимо някой да прокарва концепцията, че ако дадем оръжия на Украйна, ние правим конфликта още по-тежък и пречим на това мирът да възтържествува", заяви Бориславова пред БНР.

Началникът на кабинета на премиера Кирил Петков обясни и на какво се дължи промяната в отношенията между правителството и президента:

"Продължаваме промяната" никога не е заемала позицията да не взема сама своите решения, така че в онези моменти, в които нашите виждания за това какво е правилно за националния интерес и за управлението на страната съвпадат с президента, ние говорим със сходни позиции.

Тогава, когато имаме разминаване, за нас няма и секунда колебание дали да подкрепим неговата позиция или да застанем, зад това, за което вярваме".

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
43 коментара
бай Гошо

бай Гошо

04.05.2022 | 08:47

на пиклата Лена какво и разбира главата от политика, тя мисли само за с..с и всичко друго което говори е за заблуда на противника.

Отговори
1 0
Дзън...

Дзън...

02.05.2022 | 17:06

Това нещо прилича на травестит! Стига с тези глупости ...нито е умно нито хубаво абе тюрлюгювеч...

Отговори
2 0
ДОН

ДОН

02.05.2022 | 15:38

Като БОРИСОВ подари кучето на Путин отношения бяха прекрасни и не виждам смисъл да го упрекват защото това се казва ДИПЛОМАЦИЯ. Но тъпата СЕЛЯНДУРКА откъде да ги знае тези неща КОЯТО по някаква случайност ПОПАДНА в политическите среди .

Отговори
3 0
КОКО

КОКО

01.05.2022 | 22:11

ОСТАВКИ ДО ДУПКА НА ВСИЧКИ ОТ ПРОМЯНАТА И СРОДНИЦИ !!!

Отговори
11 2
КОКО

КОКО

01.05.2022 | 22:10

НИЕ СМЕ СИ ВИНОВНИ ТЕЯ ДА СИ ПРАВЯТ ПИАР И ДА КРАДЪТ,ПОСЛЕ ЩЕ Е КЪСНО АМА НАЛИ СМЕ СИ ПРОСТИ ТА ГИ ДОКАРАХМЕ ЗАЕДНО СЪС ГОЛАТА ГЛАВА И ОНЯ БРАДАТИЯ ДЕТО БОРИСОВ ГО РИТНА

Отговори
8 3
про100 кики

про100 кики

01.05.2022 | 21:43

Тая ли е хубава бре ?

Отговори
4 3
оставка

оставка

01.05.2022 | 20:07

Премиерът Петков призна пред БТВ, че има посредник, резервирал целия обем още в момента, когато ни съобщиха че газа спира! Далаверата вероятно е била подготвена много преди това! Ще купуваме пак същата Руска газ, но с 30% по-скъпо! Всички катастрофи на България са идвали от това, че са я набутвали във войни, които са били загубени!

Отговори
16 2
Схемата

Схемата

01.05.2022 | 20:00

За заробване на България е ясна.

Отговори
12 2
Дрът перверзник

Дрът перверзник

01.05.2022 | 19:55

Ленче, колко ща лижааа.....

Отговори
9 2
Каква

Каква

01.05.2022 | 19:55

Отв.рат

Отговори
9 2

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?