2374

Христо Иванов: Няма да тропаме по масата и да извиваме ръце, ДБ вдига червеното знаме

"Коалицията достигна своя концептуален таван", заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов пред bTV. "Нищо не ни задържа в това управление при тези условия, освен разбирането какво ще се случи, ако днес България бъде тласната към избори. Доказали сме, че сме готови да си тръгваме", каза още Иванов.

Досега не сме си позволявали да тропаме по масата и да поставяме ултиматуми и червени линии. Но сега идва време ние да вдигнем червен флаг. Ние ще направим много сериозна дискусия за това как бихме могли да бъдем полезни и какви са условията, при които можем да продължим да бъдем част от тази коалиция, отново, разбирайки напълно, че по никакъв начин не можем да заплашваме съществуването на правителството, обясни депутатът. 

По думите му, в момента страната не може да бъде хвърляна в липса на управление, да бъде свален този кабинет или да се отиде към избори.

"Нас не ни е страх от избори в "Демократична България", ние нашето ще си го вземем, но въпросът е, че ако страната отиде сега на избори, в тези условия, това е абсолютно непредсказуем елемент на криза и на истеризиране на обществената среда", каза Христо Иванов. 

Страх ме е от това, че екстремисти като "Възраждане", които с такова чудовищно наслаждение експлоатират страховете на хората, могат да превърнат една кампания в момента в огромен пожар - обществен, а България има нужда от спокойствие и ясно лидерство, на мнение е лидерът на "Да, България".

Иванов бе категоричен, че България трябва много бързо да реши въпроса как ще се защитава от агресията на Кремъл, "който иска да преразгледа целия международен ред в източна Европа, включително статута на България".

Искам ясно да кажа, че тази коалиция трябва да повиши бързо своя коефициент на полезно действие и адекватно да реагира на кризата в Украйна. Спешно трябва да се превъоръжим. Нужни са решителни мерки за преустановяване на руското влияние в България и най-вече с поглед към енергийната независимост, както и да затворим темата с реформата в съдебната система, добави Христо Иванов.

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Пловдивчанин

Пловдивчанин

06.05.2022 | 08:35

ttps://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Glavnata-ne-pomni-takuv-skandal-Lyuti-psuvni-i-zakani-zaradi-bezplatno-kafe-1151215 това е от пловдивчани

Отговори
1 0
777

777

05.05.2022 | 22:35

Тези бок-ци натовски изтривалки повече няма да видят власт

Отговори
2 1
про100киро

про100киро

05.05.2022 | 22:34

Аз пък си мислихме че са го вдигнали още 2020та с ГМО протестите

Отговори
1 1
Тези само доят НАРОДА

Тези само доят НАРОДА

05.05.2022 | 21:50

И от този нищо не Става .....БАТ БОЙКО за това го изхвърли ,,като мръсно псе

Отговори
5 1
Ице Беж при господарите ти Инчи камера те чака

Ице Беж при господарите ти Инчи камера те чака

05.05.2022 | 20:42

Ице Ади иди до плажчето на Сопола Там се изчипкай краставата чифутска и комунистическа мутра И Фатай самальота барабар със Киртак Тъпото Путин иде ва галфон чифутски

Отговори
9 2

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?