4020

Христо Иванов направил извод: Нотариуса е бил сътрудник на МВР

Нито документално, нито вербално е даден отговор на въпроса дали убитият Мартин Божанов-Нотариуса е бил сътрудник на МВР и съответно дали е злоупотребил с този статут, заяви съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов след изслушването на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов в закрито заседание на парламента. Според него от начина, по който се крие тази информация е станало ясно, че Нотариуса е бил сътрудник. В противен случай щеше да е лесно за министъра да каже, че Божанов не е бил сътрудник.

“Въпросът е защо министърът на вътрешните работи така усилено брани факта, че Нотариуса е бил сътрудник в МВР, какъвто извод си правя. Когато е имало злоупотреба с МВР като част от схема за търговия с власт и министерството отказва да даде на парламента информация за това, проблемът е огромен и човек като Калин Стоянов не може да носи отговорността да бъде министър”, каза депутатът от ПП-ДБ. Според него Стоянов не трябва да бъде част и от служебното правителство, защото не може да гарантира честни избори.

Лидерът на “Да, България” коментира последните действия на политическите сили в Народното събрание, което доведе до гласуването на няколко анкетни комисии и решение за ограничаване на действията на министъра на финансите Асен Василев.

Всичко, което виждаме, са просто елементи на една безсмислена кампания, в която няма политическо послание. ГЕРБ не могат да отговорят на простия въпрос: “Защо ни изпратиха на избори”. Защо отиваме на тези избори? Случващото се в момента е опит да замажат този факт”, заяви той.

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?