46

Христо Иванов иска нов Отечествен фронт срещу статуквото

Съпредседателят на „Демократична България” Христо Иванов се обяви за създаване на голяма предизборна коалиция като поредната формула на здравия разум. Според него трябва да се търси обединение на всички сили, които са запазили духа на протеста срещу управлението на ГЕРБ от 2020 г. 

Според него коалицията трябва да включва не само “Демократична България” и „Продължаваме промяната”, но и други формации, за да се предложи нещо ново и мотивиращо за избирателите на четвъртите избори за последната година.

„Трябва да се отнесем сериозно към предложението на “Ние идваме”. Има граждански организации като БОЕЦ и инициативата „Правосъдие за всеки”. Трябва да потърсим всички онези наистина знакови лица и граждански брандове”, каза той пред Нова телевизия.

По думите му, изначално трябвало да покаже амбиция за голямо мнозинство на базата на диалог. „Голямо мнозинство се прави от хора, политици, които могат да покажат отговорност, да оставят партийния егоизъм пред вратата и да могат да си говорят. Нещо, което досега не можахме да направим”, каза Иванов.

“На прага на четвъртите избори трябва да покажем едно нещо - че сме способни да бъдем нещо голямо, че можем да водим диалог и да споделяме вземане на решения. Трябва изначално да покажем амбиция за голямо мнозинство, за де изчезне въпросът от кампаниято кой ще бъде първи”, добави той. 

Според него такава формула ще бъде привлекателна за изморените избиратели и ще ги мотивира да излязат да гласуват. Христо Иванов смята, че в противен случай някак да бъдат убедени хората, че този път има смисъл да гласуват и че им се дава реална алтернатива. 

“Иначе ще се затваряме в партийния егоизъм, ще четем едни данни, които ще ни показват какво са мислили хората преди 2 седмици, а не какво ще мислят след 2 месеца, и ще дадем същия избор. И ще имаме поредната ниска избирателна активност”, каза той. 

Съпредседателят на “Демократична България” посочи, че е готов да седне на масата за разговори веднага, но не иска да пришпорва разговорите, за да се даде време на всички да помислят върху идеята. „Ще подходим малко по-бавно. Ще настояваме за няколко кръга разговори, за да може да се чуе и общественото мнение”, коментира той.

Христо Иванов отново изрази притеснения, че политиците не показват признаци на здравословен страх пред задаващите се кризи в следващите месеци. 

“Дали сбъркахме да бъдем глас на здравия разум, да покажем грижа и отговорност за страната? Често пъти срещу собствените си интереси. Много по-лесно е да си радикален и да тропнеш по масата, да наречеш някого с разни епитети. Но мислим ли ние какво следва за страната?”, попита той в контекста на провалените преговори за съставяне на правителство.

„Това, което се задава, е най-тежката комбинация от кризи, която нашата генерация е виждала. Нека не го подценявам. Според мен трябваше да ни е обхванало едно здравословно ниво на страх. Ако това беше се случило, можеше да намерим работещи формули. Изискваше се отговорност малко да надскочиш себе си и да покажем, че здравият разум и България са повече от теб самия”, добави той.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
21 коментара
777

777

28.07.2022 | 16:24

Ристйо тъпото какво да иска друго, нали мама е видна комуниска живяла с отрочето в ссср, не в русия

Отговори
2 0
Мими

Мими

28.07.2022 | 15:36

Сърбаме попарата на вашето статукво и управление и хич не ни хареса, Сега за вашето място се цели Г-н Торбалъжи Копейкин с гръмкото име Възраждане и нали и Мунчо да се появи ще събере куп гласове на наивници. Истината е, че в Парламента няма място за партии- еднодневки, а за системни партии с опит.

Отговори
3 0
Нещастен

Нещастен

28.07.2022 | 15:30

Евреин продажен разстрел за тебе

Отговори
0 0
Гражданка от Кършака

Гражданка от Кършака

28.07.2022 | 15:28

А той от кои е?. Тоя си е направо политическа ша.вр.антия... Не трябва вече да има власт... Да ги люспи...

Отговори
3 0
Българин

Българин

28.07.2022 | 13:52

Изкара си сам зъбите паразит ненужен! Бухалки далавери, сега пътя чантата и бегом като простото и кокорчо онези двамата където имали топки. Посерковци.

Отговори
12 1
Карло

Карло

28.07.2022 | 13:27

За Пинокио няма живот извън парламента.

Отговори
7 1
Безмозъчен

Безмозъчен

28.07.2022 | 13:24

Срещу кого ще се бориш бе мравояд? В момента Вие сте статуквото. А що се отнася до Мафията, Мафия означава страстване на Олигарсите с държавата. Знаем кои са олигарси, знаем и кои са управляващи.

Отговори
12 1
J and J

J and J

28.07.2022 | 13:24

Наглец, Лицемер това е Иванов от ДБ

Отговори
12 1
Матей М

Матей М

28.07.2022 | 13:10

Лицемер, до вчера пърдяха в едно гърне с статуквото-комунистите от БСП, но пак са тръгнали на лов за лъйци!!! ДБ, ще потънат като титаник, ако този не си подаде оставката.

Отговори
11 1
Тоти

Тоти

28.07.2022 | 13:07

Този става смешен, до вчера обесняваше на групата си как разпределят милионите и постовете и се опитват да си направят бухалка, сега отново се опира до протестите. Този човек трябваше два пъти да си подал оставката до сега, но наглоста, парите, популизма и ценизма му се отдават и народа му вярва.

Отговори
10 1

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?