71

Хората на Слави на среща с БСП: В момента избори не са необходими ВИДЕО

Ще сме конструктивни и искаме да има правителство от четирите партии, които управлявахме до сега, аяви Тошко Йорданов

 

Започнаха преговорите между БСП и "Има такъв народ" за съставяне на правителство с третия мандат в рамките на 47-ото Народно събрание. 

"Ние сме готови на разговори, на конструктивни разговори. Нашето мнение е, че в момента избори не са необходими", заяви Ива Митева. 

"Ние вече заявихме, че ще сме конструктивни и искаме да има правителство от четирите партии, които управлявахме до сега", заяви Тошко Йорданов.

"Изработената програма покрива до голяма част коалиционното ни споразумение, имаме някои бележки по нея, но сме готови да ги обсъдим", допълни той.

„Най-сложно е възстановяване на диалога между ИТН и ПП“, коментира веднага след връчването на третия мандат лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„ИТН нямат конфликт с БСП, които имат нелеката задача да обединят партиите от коалицията. Не е логично Асен Василев и Кирил Петков да бъдат в изпълнителната власт“, коментира пък депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов преди дни.

Той отказа да назове кой би бил най-подходящият кандидат за премиер. "Ние бяхме заслепени, че тези хора са завършили в чужбина, че имат нужното образование, че са подготвени, но шест месеца по-късно се оказа, че са преяли с власт", изтъкна Балабанов.

 

ИТН не се страхуват от избори и не се опитват да се задържат на власт. Ако не е възможно да продължим заедно, няма нищо по-прекрасно да излезем отново на избори, уточни депутатът.

Ако се стигне до нови предсрочни парламентарни избори, ИТН ще се явят самостоятелно, а не в коалиция, категорични са от партията.

Във вторник БСП проведе консултации с представители на "Продължаваме Промяната". Срещата завърши с позитивни послания и от двете страни, заявка за конструктивни разговори и готовност за компромиси в името на съставяне на правителство. Имена на министри и премиер все още не са обсъждани. 

БСП ще има 7 дни, за да посочи премиер и още седмица за състав на евентуален бъдещ кабинет.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
ку ку поздравява Асенчо

ку ку поздравява Асенчо

20.07.2022 | 17:09

На трибуната качва се някакъв педераст. Педераст, педераст, но облечен във власт. В устата му - глупости, в очите му - злоба ........

Отговори
0 1
Кой пееше?

Кой пееше?

20.07.2022 | 15:34

Драги зрители, спите ли?

Отговори
0 0
Имаме новина, уважаеми зрители!

Имаме новина, уважаеми зрители!

20.07.2022 | 14:34

ОПППААААААААА!

Отговори
2 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?