1553

Гунчева: Добре, че бях болна, не гласувах с Пеевски

Трус в партия "Възраждане". Депутатът Елена Гунчева обяви, че напуска и формацията, и парламента. Така започва репортажът на bTV.

При гласуването на вота на недоверие срещу кабинета в сряда Гунчева отсъства от залата.

Невъзможност за лична и медийна изява и подозрения за близост на лидера Костадин Костадинов с ГЕРБ са сред причините, които късно снощи Елена Гунчева посочва във „Фейсбук“ за напускането си.

„Не е вярно и представлява откровена клевета. Остава си за нейна сметка, аз съм последният човек, който ще излиза насреща и ще обяснява как това е вярно или не“, коментира Костадинов.

Елена Гунчева е в болничен от 31 май. Въпреки това преди дни в синхрон с партията си тя гласува в залата против председателя на Народното събрание Никола Минчев. Не отиде обаче в деня на вота на недоверие, с което гласовете срещу правителството станаха с един по-малко.

„Ние мислихме, че е в много тежко физическо положение. Тя самата ни изпрати снимки и копие от болничен лист. Че докторът ѝ е забранил въобще да става, камо ли да излиза от вкъщи. Каза  ако дойда, рискувам да стана инвалид“, разказа Костадинов.Д

Ден след вота на недоверие – на 23 юни, видяхме Елена Гунчева да се движи свободно пред дома й в Пловдив.

На кадри се вижда как с накуцване тя се качва в автомобил и потегля в неизвестна посока. Лидерът на "Възраждане" се съмнява, че зад отсъствието и оттеглянето на Гунчева има други мотиви.

„Не дойде да гласува на вота на недоверие, в момента предизвиква скандал преди вота за Македония“, каза още Костадин Костадинов.

Питаме и самата Гунчева пред дома ѝ.

„Коляното ми е зле, сутринта бях на изследване, точеха ми кръв, вчера бях на рентген, следобед пак отивам на доктор“, обясни тя.

Питаме я и за вота на недоверие.

„За първи път се радвам, че съм в болнични и не ми се налагаше да гласувам заедно с г-н Пеевски. Щях да гласувам с отвращение“, каза тя.

На въпрос как ще отговори на евентуални обвинения, че е била купена Гунчева отговори: „А може ли да кажете срещу каква услуга? Аз не съм независим, аз напускам парламента.“

По-късно през деня Елена Гунчева е депозирала оставката си като депутат.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Цеци

Цеци

24.06.2022 | 22:42

Сети се Мара , да се побара! Ако го беше казала по рано, щеше да си герой! Вече си история и ще те заплюя , ако те срещна!

Отговори
4 2
АНТИФАШИСТА

АНТИФАШИСТА

24.06.2022 | 21:53

Да , ама гагаузкото фюрерче от Варна - костя копейкин гласува с патрона си - пеевски та даже си спретнаха общ митинг. Ашколсун бре кератлар.

Отговори
4 3

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?