2374

Главният прокурор скъса оставката си и скочи на Борисов

Главният прокурор Иван Гешев показа оставката си, скъса я и я хвърли демонстративно. 

"Като главен прокурор съм работил само и единствено за България, за българските граждани и тяхната сигурност. Може да съм допускал грешки и това е нормално, може да съм казал нещо непремерено. Това е моята оставка", заяви Иван Гешев и демонстративно скъса оставката си и я хвърли на земята.

Иван Гешев хвърля оставката си

По думите му вчера е бил поканен до 10 часа днес да подаде оставка, било е споменато семейството му. Ако не подаде оставка, ще бъде натиснато "enter" и да бъдат публикувани клипове. Гешев каза, че не се страхува.

"Не знам дали съм смел, но винаги правя неща, които смятам за правилни. Опитах се още от началото на мандата си да променя каквото мога, да подобря сигурността на хората, с битовата и организираната престъпност. Европейската комисия заяви, че този проблем е решен. Появиха се и разследвахме дела за тероризъм, продължихме с олигарси, които се смятаха за недосегаеми и сега се крият в Дубай, Сърбия, пазени вероятно от Русия", добави главният прокурор.


Той коментира, че поради тези причини прокуратурата е била атакувана безогледно. Страната ни живее в олигархичен модел, заяви Гешев.

"Лицето Борислав Сарафов, който каза, че политиката трябва да излезе от прокуратурата, аз съм съгласен и сега е моментът. Политиката се опитва да ръководи прокуратурата в интерес на користните си интереси, сега го прави безобразно и брутално, нарушавайки всякакви европейски ценности като върховенството на закона и правовата държава, повечето политици нямат елементарен морал. Преди месеци получих предложение, завоелирано, казаха, че е от Бойко Борисов, да стана посланик в Израел или в Турция, да имам политическа кариера евентуално в неговата партия, не го взех насериозно и явно тогава е започнала организацията на всичко това, което виждаме", коментира Иван Гешев.

Имаше и нападка срещу Бойко Борисов - Гешев припомни как е подарявал куче на Путин. Говори и че преди месеци от името на Борисов му е било предложено да стане посланик в Израел или Турция, а евентуално да има и политическа кариера, "може би в неговата партия". "Не го взех насериозно. Но явно тогава е почнала организацията за това", каза Гешев.

Шестима членове на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет внесоха на 12 май искане за предсрочното му освобождаване от поста главен прокурор заради тежко нарушение на служебните му задължения.

Предложението беше подписано от Георги Кузманов, Йордан Стоев, Калина Чапкънова, Светла Бошнакова, Огнян Дамянов и Гергана Мутафова. В него са описани обстоятелства около първоначалните действия по разследването на взрива до автомобила на Гешев.

На 1 май, взрив избухна до автомобила на главния прокурор Иван Гешев, докато кортежът му се движеше по пътя от Самоков към София, в района на село Ковачевци.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
39 коментара
Пуркурорска или Парламентарна Република ли сме

Пуркурорска или Парламентарна Република ли сме

15.05.2023 | 22:02

Ами совалките на Гейшеф във последният месец са повече от показателни Да започнем със Украйна и среща със чииииифутските му другари прокурори и без дума да продума за чииииифута Банев баш наркопласьор вече въоръжен със урковашиски паспорт Обаче пред другарите му чиииииифути със чиииииифутска наглост и отигран апломб заявява че ще арестува Путин ако дойде във България Но той чиииииифута май няма ич дуууууууупе да отскочи до Русия Последващ воаяж до другата чиииииифутска сбирщина във Турция Следващ воаяж при чиииииифутите ционисти във ФАЩ който даже не са негови колеги прокурори а сбирщина от ционисти военолюбци Следва бързо спешно светкавично завръщане във България след като столчето му се е разклатило А днес на набързо скалъпената му пресконференция със два реда сълзи и три стопли проплака че му се е спихнала срещата и със чиииииифутските циониски организации във Европа А като добавим и факта че вече семейството му се намира извън България и било охранявано от приятелска НО Тайна майна прокуратура Само можем да гадаем или както казваше един друг виден чиииииифут Да имаме обосновани предположения кой му са приятелите и коя е тази приятелска прокуратура А навремето пратеника на Италианската мафия дошъл да види как е мафията във България при завръщането си във Италия докладвал Мани Мани Там във България мафията си има едно Наш човек Каже ли се наш човек и всичко е О кей Сега става ли ви ясно чий човек е Гейшеф Българския НАЙ висш Прокурор И кой всъщност овладявайки ни Прокуратурата управлява България Днес Гейшеф се изхрачи и върху най висшият ни орган Парламента Същият този макар и куц като куцо пиле Парламент който може да поиска ичпийтмант на Президента ни който се избира във пряк избор от Народа Същият този Парламент който въпреки различията между политическите партии се обединяват поне във едно Оставка и смяна на ГЛАДНИЯ Прокурор и радикални промени във цялата съдебна система

Отговори
3 0
Ами така е

Ами така е

15.05.2023 | 19:34

А бе Иване, то беше ясно че рано или късно ще почнете да си вадите кирливите ризи с лицето БМБ. Та тебе кой те тури там а? Ся взехте те да си плюете в устите. А Влади Горанов? Що не го подпука за кражбите? Па само той ли. Правиш се на обиден, един политик политик няма осъден. Дела трябват а не думи!

Отговори
15 2
777

777

15.05.2023 | 20:06

И аз това се запитах, когато днес се хвалеше, че бил подкарал олигарсите. Ами да каже поне един, който е вкарал в затвора? Нито един, всички излязоха невинни.

Отговори
9 0
Алоооооо Дежурния чиииииифут

Алоооооо Дежурния чиииииифут

15.05.2023 | 19:32

Ама ЕДИНИЦА нищожна Чииииифутска Що ровиш бе чииииифутска гнидо във новинарника ти чиииииифутски отдавна оттекъл във канала За да праснеш дежурното си чиииииифутско цензурно минусче при вида само на думичката ЧИИИИФУТ , Е От това по голямо признание че Мекица е чииииииифутска нагла медия не ми и трябва

Отговори
2 9
Разпра между чииииифутските мафиотски бандитски кланове за надмощие

Разпра между чииииифутските мафиотски бандитски кланове за надмощие

15.05.2023 | 18:41

Някъде по напред написах само думичката ЧИИИИИФУТИ Вижте какъв е резултата Вече живея със чувството че живея не във България а във окупирана от чииииииифути България Медийте ни са превзети от тях Експертите им от историята им терористична са на мига кацнали на всяко едно вече тяхно а не наше летище още преди да е гръмнала пиратката Спомнете си Сарафово Не Български разследващи органи а чииииифутски безпрепятствено се ширеха на Българска територия и извзеха разследването от нашите разследващи органи Наш най висш прокурор не къде а у ФАЩ е на частно посещение по покана на ционистите Юди А днес новината отново минала по чииииифутските им медий като по търлъци че Голямата Чииииифутска Тиква ,( тук не знам вече като какъв във правния и политически живот в България ) предлага на Чииииифутския Гладен Нагъл Каскет да си подаде оставката и във замяна да получи ( пак забележете ) посланическо място ( и пак забележете къде ) у Израел Не във Дубай Не във Украйна Не във Южна Африка Не и във ФАЩ а във любимия им Израел Свърталище на всички Юди със препълнени памперси който вонят навсякъде другаде във света И това ако не са оферти на една чиииииифутска банда мафиотска към друга банда клан чииииифутски мафиотски Здраве му кажете

Отговори
4 3
БОГА УПРАВЛЯВА САМ!

БОГА УПРАВЛЯВА САМ!

15.05.2023 | 17:07

ТОДОРОФ! ПОЧВАЙ АРЕСТИТЕ НА РУСКИТЕ ШПИОНИ!

Отговори
2 3
БОГА УПРАВЛЯВА САМ!

БОГА УПРАВЛЯВА САМ!

15.05.2023 | 17:06

АБСОЛЮТНА! БЕЗГРАНИЧНА! ВЛАСТ!

Отговори
0 4
ШАЙКАТА НА П Е ДЕ РАСТИТЕ

ШАЙКАТА НА П Е ДЕ РАСТИТЕ

15.05.2023 | 17:03

НЯМА ДА ГО ИЗЯДЕ ;) youtube. com/watch?v=OrBokzzKPZU

Отговори
0 3
ШАЙКАТА НА П Е ДЕ РАСТИТЕ

ШАЙКАТА НА П Е ДЕ РАСТИТЕ

15.05.2023 | 17:00

НЯМАТ РЕСУРСИ ДА ГО ОТСТРАНЯТ! avas. bg/img-cpe/history/2017/201709/9/640px-Voroshilov%2C_Molotov%2C_Stalin%2C_with_Nikolai_Yezhov.jpg

Отговори
1 3
Пешо

Пешо

15.05.2023 | 16:48

Аз пък да продавам самолетни билети за Дубай

Отговори
5 0
Инвеститор

Инвеститор

15.05.2023 | 15:51

Имам нов бизнес план .Спирам да строя кутийки за хората.Почвам да строя затвори

Отговори
9 1

Анкета

Какво очаквате от кабинета „Денков-Габриел”