71

Главчев с новини за индексацията на пенсиите и изборите ВИДЕО

Не може и пенсиите на хората да са предизборен плакат, заяви служебният премиер 

 

НОИ взе решение пенсиите да се увеличат с 11% от 1 юли и то в съответствие с всички правила как се определя размерът им. Не може и пенсиите на хората да са предизборен плакат. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев в началото на редовното заседание на Министерския съвет.

Основната цел е провеждането на честни и прозрачни избори и всичко върви по план. Удостоверяването на машините върви по план. Очаква се този процес да приключи до 26 май, обяви още Главчев, пише dariknews.bg.

Министър-председателят също така добави, че е провел среща с организацията "Прозрачност без граници" във връзка с подготовката за изборите.

Главчев коментира и президентските избори в Република Северна Македония. "Многократно сме заявявали, че сме "за" европейската перспектива пред тях, но те трябва да извървят пътя. Това минава през спазването на всички договори. Имаше такъв 2017 година и след това 2022 година във формат целия ЕС. Трябва да спазват всички договорености, ние няма да сме им пречка", коментира още премиерът.

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?