71

Главчев маха втори министър: Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

Причината за смяната била, че служебният министър-председател не харесва как работи земеделският министър Кирил Вътев

 

Втори служебен министър иска да смени служебният премиер Димитър Главчев. Той вече е подготвил искането си до президента Румен Радев.

Главчев иска да бъде сменен министърът на земеделието Кирил Вътев. На негово място той предлага да бъде назначен Георги Тахов, който в момента е изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие".

Причината за смяната била, че служебният министър-председател не харесва как работи земеделският министър Кирил Вътев, пише "24 часа". Той остана на поста от редовния кабинет с премиер Николай Денков.

"В предложението си до президента Румен Радев премиерът Главчев посочва като мотиви за смяната несправяне със служебните задължения, в резултат на което продължава напрежението и недоволството в аграрния сектор, без да се стигне до необходимите законодателни и управленски решения с нужната финансова обезпеченост, като например украинската помощ за земеделските стопани за 2024 г. и все още нестартиралата кампания по директните плащания, което създава сериозни затруднения в сектора", се казва в официалното съобщение на Министерския съвет.

Предложеният за нов земеделски министър Георги Тахов е начело на фонд "Земеделие" от август 2022 г. Преди това е работил в данъчната администрация.Георги Тахов

 Георги Тахов


"Георги Тахов е роден през 1971 година. Завършил е езикова гимназия "Бертолт Брехт" в Пазарджик с немски език. е доктор по икономика, специалност „Финанси, парично обръщение, кредит и застраховка". Той притежава и магистърски степени по „Счетоводство и контрол" от ВФСИ „Д. А. Ценов", Свищов, „Право" от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий", както и „Стратегическо ръководство и управление на сигурността и обществения ред" от Академията на МВР. Специализирал е икономика и управление на промишлеността в Германия. Георги Тахов притежава дългогодишен управленски опит в Националната агенция за приходите.

В системата на данъчна администрация е от 1996 година. Започва в данъчна служба - Пазарджик, направление "Косвени данъци". Бил е последователно началник на сектор "Ревизии" и на сектор "Ревизии и проверки". На 1-ви януари 2006 година е избран за директор на Териториалната дирекция на НАП в Пазарджик.

От декември 2009-та, след обособяване на новата структура на НАП, Георги Тахов е земестник-директор на Териториална дирекция - Пловдив, в чийто обхват са 6 офиса в Южна България - Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Хасково, Смолян и Кърджали", гласи официалната биографична справка на Тахов.

Късно снощи Димитър Главчев поиска от президента Румен Радев да смени и министъра на външните работи Стефан Димитров. Като предложението на служебния премиер е постът във Външно да бъде поет от Даниел Митов.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
4 коментара
Мильо

Мильо

16.04.2024 | 18:51

Действията на Главата явно демонстрират безконтролност и наглост от страна на Боко Шарлатанина. Беше формално съставено НЯКАКВО правителство, с цел УЖ да осигури честни избори. Нищо повече. И не се измина и 15 дни от назначаването на това псевдоправителство, Асфалт паша се развъртя в собствен стил - идиотизъм показен и мафиотски. Редно е да си зададем въпроса - ЗАЩО ограничиха действията на президента при съставяне на правителството. Отговора е повече от ясен - за да може МАФИЯТА ОПГ ГРОБ да действа свободно и безнаказано! Крайно време е Боко Шарлатанина да бъде въдворен там, където му е мястото, където е мястото на всички БАНДИТИ - в ЗАТВОРА!

Отговори
5 1
Ной

Ной

16.04.2024 | 18:50

Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контрoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:---- https://use.my/sman

Отговори
0 1
Добре,че поне от началото ги пречиства..Това за Вътев си беше неправил

Добре,че поне от началото ги пречиства..Това за Вътев си беше неправил

16.04.2024 | 18:11

Неправилно с оставането му.Земеделците 100 пъти заявиха,че не са доволни от него и официално писмо бяха пратили до г-н Главчев,че не го искат и молеха да се спре на друг избор.

Отговори
1 4
Гербав хрантутник, се предполага,

Гербав хрантутник, се предполага,

16.04.2024 | 18:20

а наведен?

Отговори
5 1

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?