2374

Гешев видя атака: Искането на правосъдния министър е "механичен сбор от свободни съждения"

„Това, което се случва, е координирана атака срещу съдебната власт, в частност прокуратурата, не само от изпълнителната власт, особено от някои министерства. Това си е нападение срещу държавността“, каза главният прокурор Иван Гешев пред медиите, във Висшия съдебен съвет (ВСС).

Пленумът на ВСС днес се очаква да се произнесе по редовността и допустимостта на предложението на министъра на правосъдието Надежда Йорданова за предсрочно освобождаване от длъжност на главния прокурор Иван Гешев.

Той нарече искането на правосъдния министър за отстраняването му от поста „механичен сбор от нейни свободни съждения“.

„От друга страна това са неверни политически твърдения, а от трета страна са свободни цитати от различни норми. Държа да отбележа, че между трите няма никаква връзка, а трите заедно нямат никаква връзка и с конституцията, и законите в страната“, каза още Иван Гешев.

„Като го чета, причиних си го два пъти, оставам с впечатлението, че за съжаление може би не е писано от юристи“, коментира още главният прокурор. 

 
„Виждам смесване правомощията на следовател, прокурор, ръководител на специализираната прокуратура, заместник главен прокурор и главен прокурор помежду им“, посочи той за искането на правосъдния министър.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?