46

ГЕРБ върна мандата, президентът свиква консултации от утре ВИДЕО

ГЕРБ-СДС няма да упражни правото си да получи мандат, няма да посочва кандидат за премиер, заяви Десислава Атанасова. Президентът Румен Радев отвърна, че от утре свиква консултации с парламентарно представените партии за излизане от политическата криза.

Това е втори мандат за съставяне на правителство в рамките на настоящия парламент. Така ще се пристъпи към третия.

Държавният глава обяви във вторник, че ако и втората по численост парламентарна група върне мандата, ще покани всички парламентарно представени партии за консултации, за да чуе каква формула предлагат за изход от кризата, и едва след това  ще вземе решение на кого да връчи третия мандат.

Ако изборът на партиите е отново предсрочни избори, считам за целесъобразно да се проведат в началото на октомври, смята президентът.

"БСП за България" няма да разговаря с ГЕРБ-СДС, ДПС и "Възраждане", ако получат третия мандат". Това коментира в парламента Явор Божанков, секретар на ПГ "БСП за България".

Ако получим третия мандат за кабинет, бихме търсили различна формула, която да елиминира факторите на лоша комуникация, липса на доверие. Това коментира съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов пред БНТ.

Трябва да се търси някаква реконструкция на досегашното четворно мнозинство, на база на която да се реализира третият мандат, заяви председателят на ПГ на "Демократична България" (ДБ) Христо Иванов. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
20 коментара
Бишо Мирата

Бишо Мирата

14.07.2022 | 14:46

Тези големи фото експерти - сливи ли имаха в устите две Години - та Чак Сега се произносят за снимките !!!! Ей,Бойко , приятелю , нека твоя чакрькчия - Гешев , прати и записите , в които си говориш с Ваньо Танков за мен !!!! Само че да знаеш - те няма как да бьдат подпрпвяни.. . смирИ се ,Бойко !!!! Скрий се !!!! Наметни се с вретище !!!!! Па нека ,който има нужда от тебе щави хипопотамското Ти туловище от вредители !!!!!!!!?

Отговори
5 3
АВТОМОНТЬОРА

АВТОМОНТЬОРА

14.07.2022 | 13:02

недялко ПИКльото , ТОВА ТИ ЛИ СИ БЕ ЦЪРВУЛ, СПЛЕСКАН , ПРОДАЖЕН. ЕДВАМ ТЕ ПОЗНАХ МЪРШО.ПЕЕВСКА.

Отговори
9 3
Анализатор

Анализатор

14.07.2022 | 13:00

до всички тролове-литмусчета - БОЛИ ЛИ,БОЛИ ЛИ?

Отговори
2 6
Пълен обрат

Пълен обрат

14.07.2022 | 12:55

Оказа се, че убиецът Георги Семерджиев е бил куриерът на пици доставял дрога на Киру и ГугЛена в министерски съвет. Следва запис в порносайтовете където Лена е захакала дръжката на метлата в бръснатия дъ на Киро, докато се целува с Асенчо, облечен в розови бикинки с небрежно увиснала пишурка ХАХАХА

Отговори
4 6
Бишо Мирата

Бишо Мирата

14.07.2022 | 12:51

Бойковден е голям празник по наши земи - от десетилетие насам......... В ранно утро още - празнуващите си разменят кюлчета злато. На Тьщата се дарява шкафче с пачки..... На госта се полага пьк за да е добьр полазник- да участва в древен мутрафонски ритуал- возене в багажник - пьлен с каптагон..... Накрая в двора - най младите бият с дрянови бухалки...... Раздава се рушвет за берекет !!!!

Отговори
10 6
Вреден е фатмака

Вреден е фатмака

14.07.2022 | 12:41

Стига е управлявал фатмака, той е вреден. Да се гласува да няма служебно правителство. Тоя с юмрука разпиля държавата.

Отговори
7 10
Анализатор

Анализатор

14.07.2022 | 12:14

И още нещо - май голям страх ви тресе от избори?За вас става дума,прутестърските партийки!

Отговори
5 8
Анализатор

Анализатор

14.07.2022 | 12:12

Позната история - един и същи трол,платено дьонме,пише и обижда ГЕРБ.Плюнчи се,глупако,отидохте в историята с вашата *прумянъ*!

Отговори
5 6
ЦЕЦКА КАРАЯНЧЕВА - ПРОСТАТА КЪРДЖАЛИЙСКА ТУТКА

ЦЕЦКА КАРАЯНЧЕВА - ПРОСТАТА КЪРДЖАЛИЙСКА ТУТКА

14.07.2022 | 11:54

НИЕ МАНДАТА САМО ГО МИРИШЕМ.

Отговори
12 7
бай ПЕШО

бай ПЕШО

14.07.2022 | 11:53

ДОКАТО СА ЖИВИ , МАНДАТ ДА НЕ ПОМИРИШАТ

Отговори
10 8

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?