4232

ГЕРБ се регистрира за евроизборите, Желязков: На България ѝ трябва ясно лидерство

Желязков добави, че ГЕРБ ще защитава политиките си както на национално, така и на европейско равнище

Няма изненади в нашата листа, тя е стабилна. При нас няма вътрешни противоборства или вътрешна конкуренция. Ще очакваме много работа, за да оправдаем доверието ни като водеща политическа сила. Това заяви пред журналисти депутатът от ГЕРБ Росен Желязков, който заедно с административния секретар на партията Цветомир Паунов регистрираха в ЦИК ГЕРБ за европейските избори на 9 юни, на които именно Желязков е водач на евролистата.

Желязков добави, че ГЕРБ ще защитава политиките си както на национално, така и на европейско равнище. В Европейския парламент това ще са най-вече темите, свързани със сигурността и отбраната, нелегалната миграция, опазването на външните граници на ЕС и борбата с климатичната неутралност в нейния икономически аспект.

В момента влизаме в кампанията с еднакви послания, защото интересите са възстановяването на доверието на хората в християнските добродетели. Ние сме обърнати към всички добродетели. Смятам, че и двете листи ще се представят достойно, каза още Росен Желязков и уточни, че е „политическо решение“ къде ще бъде депутат след изборите – у нас или в Брюксел.

По думите му голямата цел е България не просто да бъде лидер на Балканите, но и да има най-успешния брутен вътрешен продукт по покупателна способност от населението.

Ние сме ориентирани към нашите послания и политики, защото на България ѝ трябва ясно лидерство, посочи още той.

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?