1553

ГЕРБ прави кабинет на малцинството, Борисов няма да е премиер

ГЕРБ все пак ще поеме отговорност и ще предложи правителство на малцинството. Това заяви Бойко Борисов на излизане от срещата с президента.

Премиерът ще е от ГЕРБ, уточни лидерът. Самият Борисов ще го придружи с папката до Румен Радев. Той беше попитан няколко пъти, но не спомена име.

Бившият премиер се обяви за смяна на избирателната система. Той си хареса гръцката, при която победителят получава бонус депутати.

Борисов призова всички политици да се успокоят, за да не отива страната на нови избори. При тях резултатът може да е по-лош за всички, прогнозира лидерът на ГЕРБ. И припомни, че в момента България не усвоява никакви европейски средства.

$Изборите свършиха, а всички са в предизборна капания, никой не го интересува стабилността в България, България е донор на ЕС. Вие отчетохте ли, че България е донор, ние даваме повече пари, отколкото вземаме. Това, че имаме 1% усвояване и 3,7 по другия план, не е тема, има ли значение кой ще стане премиер, когато милиарди са безвъзвратно загубени, подчерта Борисов. Как да подкрепим например предпоследния?

Това ще е крайно нестабилно, уточни лидерът на ГЕРБ. Сега, когато е предпоследен Трифонов, иска да доминира, според мен трябва да се успокоим, имаме 1-2 седмици, изборите са лошо решение. Но да се върнем крачка назад ако искат да има правителство, каза още Борисов.

ГЕРБ като първа политическа сила трябва да има премиер, отбраната и външно министерство. Не сме предопределяли нищо, но ако и затова някой трябва да ни каже кой трябва да бъде, по-добре да отиваме на избори, посочи още Борисов. 

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?