49

ГЕРБ изригна срещу ареста на Мараджиев: Грозна демонстрация на сила! МВР се ползва за бухалка

Цялата група на ГЕРБ излезе с остра позизция срещу полицейската акция в Стамболийски тази сутрин. На брифинг в Народното събрание Десислава Атанасова посочи, че нахлуването с качулки и бусове, както и задържането на кмета Мараджиев от партията разчитат само по един начин - продължение на полицейските репресии започнали по времето на Бойко Рашков.

"Публична длъжност, каквато е всеки един кмет, в правова държава може да бъде задържан и разпитван при спзване на всички процесуални изисквания в правовата държава. Кое наложи отново да се нахлува по такъв безобразен начин във фабриката на семейството на Мараджиев, с множество предствители на полицията, подчертавам с качулки. Ако има данни за извършено престъпление, защо той не е поканен или призован по реда в НПК. Това е поредна демонстрация на полицейщина и категоричен опит да не говорим за провалите на МВР - за загиналите полици, за мигрантската криза, която не могат да овладеят. Да не би всичко това да е защото няколко партии вече поискаха оставката на вътрешня министър и на главния секретар? В правова държава всички действия се извършват съгласно НПК.  А не МВР да се ползва за бухалка срещу политическия оппонент. Занас това е неразбираемо. В следващите дни ще инициираме изслушване на вътрешния мнистър, за да ни запознае с всички факти около това грозно демонстрирне на сила, което си позволява МВР", каза Атанасова. 

От партията смятат, че демонстрацията на груба, тежка и вулгарна сила означават безсилие и цел да се отклони общественото внимание от наболелите теми. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Близката до Радев”Възраждане”пратила МВР да арестува лидера на ГЕРБ в

Близката до Радев”Възраждане”пратила МВР да арестува лидера на ГЕРБ в

25.11.2022 | 13:35

В Пловдивско https://demokrat.bg/archives/13329

Отговори
1 2
БойкоРашковизъм в действие по сигнал на депутат от”Възраждане”от

БойкоРашковизъм в действие по сигнал на депутат от”Възраждане”от

24.11.2022 | 19:32

От Стамболийски.Евтини милиционерски номера,не ви ли омръзна бе?!

Отговори
2 3

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?