2374

ГЕРБ, БСП и "Възраждане" не успяха да върнат хартиената бюлетина за пореден път

Комисията по конституционни и правни въпроси не събра кворум, за да гласува на първо четене предложените от ГЕРБ-СДС, БСП и “Възраждане” промени в Изборния кодекс.

Бившите управляващи от ГЕРБ поискаха паралелно с машинното, да се върне отново и хартиеното гласуване. На това мнение са и от партията на Корнелия Нинова.

От формацията на Костадин Костадинов пък настояват за видеонаблюдение в деня на вота, както и в протокола от гласуването да се вземат под внимание хартиените отрязъци при разминаване с резултата от машината.

Комисията мина на ниво обсъждане на трите законопроекта, тъй като с малцинство от 11 присъстващи от общо 24 народни представители, не могат да се вземат решения.

От ГЕРБ-СДС заявиха, че искат отново хартиени бюлетини, защото ниската избирателна активност била и заради това, че хората гласували само с машина. От левицата пък настояха да се премахне тъмната стаичка, за да няма контролиран вот.

 
Не е ясно кога промените в Изборния кодекс ще минат на първо четене в комисия. Заседанието продължава.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Анализатор

Анализатор

15.07.2022 | 22:02

Защо най-честните и почтените толкова държат на *мадуровките*?От какво ги е страх - нали са любимците на широките народни маси и пак ще победятОбедително?

Отговори
2 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?