4232

Георги Георгиев от ГЕРБ-СДС: Столична община се превръща в банкомат на ПП ВИДЕО

Общинският съветник смята, че откакто София се управлява от Васил Терзиев, няма нито една нова процедура за голям и среден инфраструктурен обект в града

Столичната община се превръща в банкомат на „Продължаваме Промяната” и на техните роднини. До нас достигна информация, която беше потвърдена от зам.-кмета по финанси, че съпругата на висш ръководен кадър на ПП е получила консултантски договор, който е сключен без открита процедура.

Това каза столичният общинският съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев в „Денят на живо” по NOVA NEWS.

Той коментира и скандала с ОП „Гробищни паркове”. Георгиев каза, че шефът на предприятието Румен Димитров е подписал договори, с които e влязъл в конфликт на интереси. Общинският съветник заяви, че от ГЕРБ-СДС ще подадат сигнал в прокуратурата.

Георгиев коментира и оставката на зам.-кмета по строителството Иван Матов. По негови думи правомощията на Матов да възлага договори за строителство са били отнети.

Общинският съветник смята, че откакто София се управлява от Васил Терзиев, няма нито една нова процедура за голям и среден инфраструктурен обект в града.

Георгиев анализира и новия проект за промяна на движението по бул. „Патриарх Евтимий” в столицата. „Не може да се спасява София, въпреки желанието на гражданите. Колегите от „Спаси София” налагат екзотични, експериментални идеи, а кметът на града го няма”, каза той. Георгиев посочи, че не се строи нито една нова детска градина, а настоящите са от програмата на предходния кмет Йорданка Фандъкова.

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?