1553

Гълъб Донев: Никой няма намерение да въвежда извънредно положение

Никой няма намерение да въвежда извънредно положение. Това е меко казано, несериозно твърдение. Нямаме такива намерения. Държавата се намира в кризисно състояние.

Това каза служебният премиер Гълъб Донев пред БНТ по повод на твърденията, че се готви извънредно положение в страната от страна на служебното правителство. Аз съм отдавна в администрацията и винаги съм отстоявал принципа да има приемственост - да не се зачерква доброто.

За съжаление това, което заварваме, не говори добре. Приемственост - да, но всичко, което е в застой и там където нищо не е направено през последните седем месеца ще придвижим напред, каза още Донев.

На въпроса дали ще бъдат подновени преговорите с "Газпром" премиерът каза следното: За месеците септември, октомври, ноември няма газ. Ще положим всички усилия за въвеждане в експлоатация на интерконектора с Гърция.

Но, там има много неща, които не са направени през последните 7 месеца. Той /Интерконектора, бел.ред./ няма нито акт 15, нито акт 16. Предишните управници дори са объркали имената на членовете в Надзорния съвет на дружеството, каза още той и добави: Обвиняват ни за неща, които те не са направили нищо през последните 7 месеца.

Ще търсим всички начини за подсигуряване на необходимо количество за битовите потребители и бизнеса. Ще обявим търг за доставка на втечнен газ за България. Ще търсим сигурни източници на приемливи цени. По възможност да изключим посредници, за да избегнем увеличение на цената.

Няма как да имаме други намерения освен мерките приети от Народното събрание по отношение на пенсиите, каза още Донев, но подчерта, че следващият парламент ще трябва да изчисти определени необмислени мерки, които са били приети от предишното Народното събрание.

Ще работим за членството на България в еврозоната. Преди влизането ни в еврозоната ще трябва да имаме близки до средното ниво на заплатите от тези в еврозоната, подчерта служебният министър-председател.

По повод решението на властите в Москва от днес да изгонят 14 български дипломати Донев поясни, че "четирима о т тях са дипломати, други 10 са от техническия персонал".

"Ние няма да участваме в политическата надпревара. Служебното правителство ще стои еднакво отдалечено от всички политически партии...Свалянето на политическото напрежение се оказа доста сложно", каза Донев в отговор на въпроса какво ще бъде поведението на кабинета по време на предстоящата предизборна кампания за предсрочните парламентарни избори насрочени за 2-ри октомври.

Не очаквам да има активно социално недоволство. Не очаквам да има активни социални протести, каза още Гълъб Донев.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
656

656

05.08.2022 | 23:22

Напротив трябва военно положение и всички соросоиди в белене

Отговори
4 0
Гълъба стана орел

Гълъба стана орел

05.08.2022 | 19:44

Изгонете извънредно кирчо кокорчо и лена към канадиън нали са много горди със западните цености

Отговори
6 1

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?