71

Гълъб Донев: МВР да засили контрола по пътищата, за да спре безумната война

Признателен съм на всички, които не подминаха 217-ия км на "Тракия", заяви служебният премиер

 

МВР да засили контрола по пътищата, за спре безумната война. Това нареди служебният премиер Гълъб Донев в началото на заседанието на Министерския съвет.

Той благодари на всички, които в неделя вечерта помогнаха на пострадалите в тежката катастрофа със сръбския автобус на АМ "Тракия", пише "24 часа".

"Когато колата се обърне, пътища много. Този път показахме, че пътят е един и заедно можем да се справим. Катастрофата събра на магистралата различни хора по професия, местоживеене, възгледи, но те помогнаха в беда. Впечатлен съм от светкавичната и адекватна реакция, които в неделя вечер преминаха 217-ия км. на магистрала "Тракия", каза Донев. 

Премиерът обясни,  че

граждани и държавни институции са реагирали в рядко срещан синхрон.

Щастливо стечение на обстоятелствата е, че сред пътуващите е имало и лекари. Те са проявили човечност и солидарност. Благодарен съм на всички, които помогнаха на младия лекар - Антон Елкин, Теодор Бочев, Живко Стамболиев, които помагат за изваждането на децата от автобуса, и на всички останали очевидци, които действат с мисъл за живота и здравето на децата. Благодарен съм на екипите на спешна помощ, пътна полиция, местната власт в Стара Загора.

 Миналата седмица споделих убеждението си, че войната на пътя е безумие, с което можем да се справим заедно. От МВР очаквам сериозен контрол за спазване на правилата на движение. Ако ценим живота - и своя, и на този в отсрещното платно, ще следваме закона вътре в нас, каза още Донев.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Западняк

Западняк

18.08.2022 | 04:08

Няма друга държава в света, където министри регулират движението по пътищата. Гордей се, България!

Отговори
1 0
Турист

Турист

17.08.2022 | 11:08

За кои пътища говорите г-н Премиер? От която граница влезеш в страната имаш чувството че си попаднал в джунглата. Това са подобие на магистрали строени по неясни критерии, някои както се вижда и незаконни. Катаджиите се крият зад шубраци и допълнително стресират пътуващите

Отговори
12 0
ШАНТАЖ

ШАНТАЖ

17.08.2022 | 10:57

МВР Е ПЪЛНО С МАЙСТОРИ НА ШАНТАЖА СЕГА СЕ ОКОМПЛЕКТОВА...ОТ ГЛАВАТА ДО ПЕТИТЕ...

Отговори
10 1
КУКУ

КУКУ

17.08.2022 | 10:56

БА ША ЗАСИЛИ КЛЮКИТЕ.....

Отговори
5 3
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

17.08.2022 | 10:49

ДАНО но с празни ПРИКАЗКИ не СТАВА а повечето КАТАДЖИИ са корумпирани САШКО ТРЪПКОВЦИ

Отговори
10 1

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?