71

Гълъб Донев: Държавата отпуска 800 млн. лева заем на „Булгаргаз“

Държавата не се ръководи с хаштагове, а с изрядни и професионално подготвени юридически документи, заяви служебният премиер

 


Държавата ще отпусне 800 млн. лв. заем на „Булгаргаз“. Това каза служебният министър-председател Гълъб Донев преди заседанието на служебното правителство. Условията, с които дружеството ще възстанови тази сума, ще бъдат определени с решение на Министерския съвет.

Това решение идва, след като Министерството на енергетиката в сътрудничество с Министерството на финансите, са изготвили план за финансово оздравяване на „Булгаргаз“, пише dariknews.

Според Донев този заем ще стабилизира финансовото състояние на „Булгаргаз“ и ще гарантира сигурността на доставките на природен газ за предстоящия отоплителен сезон.

"Държавата не се ръководи с хаштагове, а с членове и алинеи, с изрядни и професионално подготвени юридически документи. Недупостимо е да се поставя под съмнение волята на България за присъединяване към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, още повече когато това се прави за предизборна употреба", коментира още служебният министър-председател.

Седмица по-късно мога да добавя още една задача, която е свършена от кризисния щаб в енергетиката - освен, че търси бързи и ефективни решения за гарантиране на доставките на природен газ, кризисният щаб ще има и задача да възстанови синхрона и добрата кординация между институциите, заяви Донев.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Ива

Ива

11.08.2022 | 13:55

Който иска да живее в София да си плаща.Няма столица в света в която да се живее евтино.

Отговори
4 0
От София

От София

11.08.2022 | 13:27

Да си ги взимат тия пари,не от националния бюджет!!!Държавата не им е длъжница на Софианци!Аман от това хрантутене на шопите на гърба на целия народ!!!!

Отговори
5 1
Ахмак от провинцията

Ахмак от провинцията

11.08.2022 | 12:07

Въглищата от 400 станаха 900 нас никой не ни компенсира. Защо всички българи трябва да плащаме топлото на шопите? Те по равни ли са пред закона, как така от нашите пари ще им дадете 800 милиона

Отговори
8 0

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?