71

Гълъб Донев: Да не превръщаме Шенген в разменна монета

Изкуството на дипломацията намира най-силен израз в умението с една реплика, произнесена в точния момент да преобърнеш позиция. И да замълчиш, когато всички други се надвикват. Да не превръщаме Шенген в разменна монета за постигане на кратка и съмнителна медийна и политическа слава. Това заяви служебният премиер Гълъб Донев преди началото на редовното заседание на Министерския съвет, пише dnes.dir.bg.


По думите му присъединяването на България към Шенгенското пространство ще се случи в резултат на работа, в това число и законодателна.

"Законопроектите, свързани с реформите по Плана за възстановяване и устойчивост, подготвени от служебното правителство, очакват своя ред за обсъждане в пленарна зала. Изслушването ми по темата Шенген е ПР фокус, който от неделя вечер се ползва като сламка, за която се хваща удавникът", добави Донев.

Премиерът каза още, че във фокуса за работа на Министерския съвет и днес ще са изслушванията на министрите от служебния кабинет и предложенията в полза на хората на България.

"Днес ще разгледаме проект за изменение и допълнение на Закона за мерките срещу изпирането на пари. Министерството на финансите работи упорито и по проектозакона за изменение и допълнение на Закона за Българска народна банка, както и промените по Кодекса за застраховането. Всъщност това е пакетът от законодателни мерки, които са свързани с подготовката за приемането на България в еврозоната", обясни Гълъб Донев.

Той припомни, че вчера бе подписан меморандум за разбирателство с ЕК за производството на евромонети в България. 

"С една дума, ние вършим своята работа, нека и народните представители да свършат своята", призова служебният министър-председател. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Боко тиквата

Боко тиквата

07.12.2022 | 12:19

Всички знаят, че заради моята корупция и чекмеджета не ни искат. Не го пълните достатъчно бързо, затова.

Отговори
0 0

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?