2374

Фейсбук петиция иска Божидар Божанов за министър в служебния кабинет на Радев

Потребители във Фейсбук създадоха петиция за назначаването на досегашния министър на електронното управление Божидар Божанов в служебния кабинет на президента Румен Радев, съобщава "Булевард България".

Петицията е дело на една от големите групи в социалната мрежа, в която членуват предимно хора от IT сектора, като програмисти, специалисти по технологии и други.

"В групата е имало многократни дискусии относно работата на Министерството на електронното управление и министър Божидар Божанов, а някои членове на групата са ревизирали конкретни технически задания и публикуван код за конкретни системи", пише в черновата на петицията.

Още преди тя да бъде изцяло завършена обаче министърът в оставка Божанов коментира, че за него в дългосрочен план ще е по-удачно да участва в предстоящата предизборна кампания.

"Благодаря за доверието. В дългосрочен план смятам, че ще е по-удачно да участвам в предизборната кампания, за да помогна да има стабилно управление след това, което да има желания фокус върху електронното управление", написа той, като коментар във Фейсбук групата.

Божанов посочи, че се ангажира да помага на следващия служебен министър по електронното управление.

"Политически ще е много трудно да се обясни как активен участник от една от партиите на изборите е действащ министър и то този, който отговаря за удостоверяването на съответствието на машините за гласуване", допълва още той.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
777

777

30.07.2022 | 22:17

Фейсбъг тъпаците могат само да искат от майките си

Отговори
1 2
Анализатор

Анализатор

30.07.2022 | 21:13

Я си гледайте кумпотите,пардон,кампютрите,и не си врете гагите в политиката!Че всите видохме кво направихте от България *умно-красивите* за две години и нещо.........

Отговори
6 4
Sss

Sss

30.07.2022 | 23:23

Да а преди това да видим за 30 г. къде ни докараха неумните и некрасивите и къде са другите страни от бившия социалистически лагер! Не бъркай качествения човек с мекерета дошли само да се нагушат защитавайки отвъдокеански интереси. Сам виждам само за 6 месеца колко много нови електронни услуги се предлагат от институцийте. А това досега се бавеше изкуственно защото пречи на корупцията

Отговори
2 1
mhm

mhm

30.07.2022 | 20:42

Аз пък предлагам да го вкараме в затвора за атаката съборила Български Пощи този Април

Отговори
5 3
Sss

Sss

30.07.2022 | 23:11

Въобще знаеш ли в ресора на кой министър са Българските пощи? Пощите се водят към фалит поне 15 г.

Отговори
2 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?