1553

Евродепутатът Витанов: Президентът е последната институция извън сглобката

Няма още партия "Трети март", отсича социалистът

"Не е обсъждано създаването на партия "Трети март"". Това каза в "Денят започва" евродепутатът и учредител на Движение "Трети март" Петър Витанов.

По думите му призивът на Делян Пеевски към прокуратурата за проверка на съветниците на държавния глава - Сотир Ушев и Николай Копринков цели да се очерни Румен Радев и е една режисирана и целенасочена атака към президента. "Тази атака срещу президентската институция е крайно нелицеприятна", посочи той.

Според него тази атака се случва точно сега, защото:

"Президентството може би остана последната институция пред абсолютната власт на сглобката. Излишно е да казваме, че там има овладяване на различни институции и част от Съдебната власт. Според мен президентството се възприема като алтернатива и като надежда и очакване от много хора", смята Петър Витанов.

"Тази сглобка, която е раздирана от вътрешни скандали и противоречия. Заклинанията за евроатлантизъм вече не вършат работа. Трябва да се намери общият враг. Когато намериш общия враг това помага за вътрешна мобилизация на шокирания ти електорат", коментира евродепутатът.

По думите му се правят опити да се уязви държавния глава.

"Когато виждаме какво се случва в държавата - второ показно поръчково убийство в рамките на 6 месеца, "гешефти" от най-елементарен порядък, свързани с избор на конституционни съдии, ротация имотни скандали, сделки, корупция. Какво означава това? Че една институция трябва да мълчи пред очевидното ли?", пита Петър Витанов. Той беше категоричен, че президентската инстутуция е единствената алтернатива.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?