71

ЕК: Фон дер Лайен е говорила с Кирил Петков, но не му е обещавала еврозоната

От Европейската комисия потвърдиха, че нейната председателка Урсула фон дер Лайен и бившият премиер Кирил Петков са били в контакт. Оттам уточняват, че двамата са обсъждали важни теми за България от европейския дневен ред, в т.ч. и подготовката на страната ни за еврозоната и приемането й в Шенген, предаде БНР.

"Позицията на председателката и по двата въпроса е добре известна. Тя още веднъж потвърди подкрепата си за приемането на България в Шенген. Има много стриктен процес за влизане в еврозоната, който се прилага за всички страни. Ролята на Комисията е да ги подкрепя в изпълнението му. Явно е, че правилата трябва да се спазват", казват от Комисията.

В петък от Еврокомисията отказаха коментар по повод записите на ПП-ДБ, които депутатът Радостин Василев пусна пред журналисти. В тях бившият премиер Кирил Петков твърди, че Фон дер Лайен е обещала да помогне на България да влезе в еврозоната, но за тази цел трябва да се заобиколят правилата.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Тоя ПростоКиро преди време така нахендри румънката европрокурор Кьовеш

Тоя ПростоКиро преди време така нахендри румънката европрокурор Кьовеш

28.05.2023 | 10:53

Кьовеши с измишльотините му,сега не се и замисли да изрече лъжи и за Урсула..дреме му,плещи си ги,каквото му дойде,без да си дава сметка за последици.

Отговори
2 1
656

656

27.05.2023 | 20:18

Напротив, точно това му е казала гинеколожката която се разследна за милиарди за ваксините на мъжлето

Отговори
6 1

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?