71

Договорът със скандалната фирма на "Капитан Андреево" - сключен при системни нарушения

 

Решението на съда да остави частната лаборатория на границата не означава, че битката е загубена, а че се проточва повече, заяви зам.-министърът на земеделието в оставка Иван Христанов

 

"Договорът на частната фирма "Евролаб 2011" за "Капитан Андреево" е сключен в условия на системни тежки нарушения и пороци. Ние настояваме в съда, че този договор е нищожен и той няма как да продължава". Това заяви зам.-министърът на земеделието в оставка Иван Христанов пред bTV.

 
Той допълни, че решението на съда да остави частната лаборатория на границата не означава, че битката е загубена, а че се проточва повече.

"Ние сме се водили от интересите на държавата и върховенството на закона. Ще ги отстояваме", категоричен е Христанов.


По думите му контролът на храните по границата в момента е значително по-добър от преди.

Според Христанов проверката на Европейската комисия е извършена по сигнал от правителството и всякакви спекулации в тази посока са неверни. Една от констатациите на комисията е катастрофалното състояние на сградния фонд. "Те не могат да изпълняват официален контрол в сграда, на която покривът тече, а стените не са изрядни. Беше коментирано и отсъствието на видеонаблюдение", каза Христанов.

"Никога досега европейските ни партньори не са гледали с толкова голямо внимание кой ще бъде министър на земеделието и кой ще ръководи БАБХ. Този проблем в момента намира своето разрешение", смята Христанов.

Той коментира още, че в началото на кабинета "Петков" е било ясно, че БАБХ е "страшно продънена структура". Христанов допълни, че заплахите срещу него са в четири направления - медийни, политически, институционални и свързани със съда.

"Четвъртият тип заплахи е малко странен, но продължавам да се питам защо излезе прессъобщение на ВАС за делото преди да е публикувано самото решение. Това беше спусъкът за медийната атака срещу нас", каза Христанов.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Христанов

Христанов

08.08.2022 | 19:30

Христанов:Договорът на частната фирма "Евролаб 2011" за "Капитан Андреево" е сключен в условия на системни тежки нарушения и пороци. Ние настояваме в съда, че този договор е нищожен и той няма как да продължава". Какво твърдите?Евролаб 2011 ЕООД е регистрирана 10.2021 и договорът й е сключен по ваше време 21г ,декември..какво приказвате?И кой манипулирате?То и само името е достатъчно показателно..какво става:Евролаб-Евро”лапа” и какво става,няма как да ги махнем оттам,нима?Кой е тоя Васил Димитров,толкова недосегаем?

Отговори
2 0
Нищожност на договора

Нищожност на договора

08.08.2022 | 18:03

Пледирайте нищожност на договора,национална важност на обекта и дейността..Достатъчно юре-спецове има,направете резултатното!!

Отговори
1 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?