71

Днес, утре и в понеделник се търси нова сглобка и в София! Говори Ваня Григорова

Борис Бонев  отстъпи кандидат кметското място на Васил Терзиев, това е сделка. Ние нямаме общо с тази сделка, не сме поемали никакви ангажименти и не сме част от сглобки, заяви общинският съветник от БСП в Столична община.

 

Нови избори са спекулация, ще има някаква сглобка!

Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" Ваня Григорова, общински съветник от БСП в Столична община.

"Днес, утре и в понеделник се търси нова сглобка в Столична община, тъй като ПП-ДБ и "Спаси София" изпратиха покани до останалите групи. Утре в 15:30 общинските съветници от "БСП за България" ще се срещнем с представителите на "Продължаваме промяната" - "Демократична България" и "Спаси София", предложението е за обсъждане на приоритети. Въз основа на това ще обсъдим доколко и къде е възможно да си сътрудничим.

Тя прогнозира, че сглобката на национално ниво между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС ще се пренесе и на местно ниво, като смята, че това ще бъде логично.

По думите ѝ дали Борис Бонев ще стане председател на Столичния общински съвет е вътрешна договорка.

"Той отстъпи кандидат кметското място на Васил Терзиев, това е сделка. Ние нямаме общо с тази сделка, не сме поемали никакви ангажименти и не сме част от сглобки. Васил Терзиев трябва да покаже, че има екип", допълни Ваня Григорова.

Тя поясни, че от БСП са решили тяхната кандидатура за председател да е на юрист, който до момента е бил в Столичния общински съвет.

"Ще се борим за промяна на структурата на бюджета на Столична община, от него зависи какви ще бъдат политиките. Нищо не деля с Корнелия Нинова, аз работя в Столична община, тя си работи на партийно ниво, няма как да имам никакви отношения. По-скоро БСП имаше полза от моята кандидатура", уточни Ваня Григорова.

Тя подчерта, че на 1 декември има заседание на съда относно обжалването на изборните резултати и тогава ще стане ясно дали ще се отварят чували, за да се броят бюлетини.

"Важно е да се види дали машините са преминали цялата процедура по сертифициране, тъй като не сме убедени, че това се е случило. Ще бъдат проверени протоколите от машинното, гласуване", каза още Ваня Григорова. Поясни, че на дневен ред в момента е бюджетът на Столична община и не се ангажира с прогноза кой ще бъде председател на СОС.

Сблъсъците между полиция и протестиращи пред Националния стадион тя коментира така: "Ще поискаме цялата кореспонденция, входяща и изходяща комуникация, между кмета и СДВР, реакцията от страна на силите на реда с водното оръдие беше пресилена, търсеше се провокация, хората бяха бити без това да се налага".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Ива

Ива

25.11.2023 | 14:24

Не знам защо, но ми е много пртивна. Има нещо хлъзгаво у нея.

Отговори
4 5
повторение

повторение

25.11.2023 | 13:34

и тая звезда като Маямата използва БСП като ракета носител и после няма нищо общо ! Абе хубавице защо не се яви като независим тогава ? Но БСП-то са си виновни....

Отговори
7 3
23 см

23 см

25.11.2023 | 12:14

София не е БЪЛГАРИЯ,не занимавайте хората с тези корумпирани хора...НАС НИ ИНТЕРЕСУВА БЪЛГАРИЯ КАТО ЦЯЛО,ЗАЩОТО БЪЛГАРИЯ ПОТЪВА

Отговори
11 1
Пена

Пена

25.11.2023 | 11:33

Сетила се Мара, да се побара :(

Отговори
6 3

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?