3906

Димитър Главчев се срещна с американския президент Джо Байдън

България е лоялен и надежден съюзник в НАТО, заяви премиерът

Главчев и Байдън разговаряха по време на отбелязването на 75-годишнина от създаването на НАТО

 


Министър-председателят Димитър Главчев се срещна с американския президент Джо Байдън. Служебният премиер заяви, че България е лоялен и надежден съюзник в НАТО.

Това написа във фейсбук профила си служебният премиер Димитър Главчев. Вчера той пристигна във Вашингтон, за да участва в тридневната среща на върха на НАТО.

Американският президент на свой ред високо оцени ролята на страната ни на източния фланг на Алианса. Двамата разговаряха по време на отбелязването на 75-годишнина от създаването на НАТО.

Основни теми на срещата ще бъдат подкрепата за Украйна, подсилването на отбраната на алианса, включително на източния му фланг, и укрепването на отбранителната промишленост на държавите от алианса.

Официалната българска делегация на срещата на върха на НАТО във Вашингтон е водена от служебния министър-председател и министър на външните работи Главчев. Тя включва още служебния министър на отбраната Атанас Запрянов, началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, служебния заместник-министър на външните работи Мария Ангелиева, служебния заместник-министър на външните работи Невяна Митева и служебния заместник-министър на отбраната Аделина Николова.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?