3906

Денков за критиките от Пеевски: Не смятам да отговарям на всички глупости

Или ГЕРБ ще се върне обратно по пътя, по който тръгнахме с подготовката на законите, с изпълнението на Управленската програма, или ние през последните две седмици сме се отклонили в грешна посока, каза още премиерът

 

 

"Не смятам, че трябва да отговарям на всички глупости, които се говорят в публичното пространство".Така премиерът Николай Денков коментира словесните нападки от страна на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски към него.

"С избора на новия подуправител на НЗОК бяха нарушени два принципа. Първият е, че не позволяваме да бъдат назначени на ключови места хора, които имат проблеми. Този човек има проблеми. Аз съм виждал сигнал от ДАНС към прокуратурата за това, че той е лобирал по начин, който изисква проверка от прокуратурата. Назначаването на този човек на позиция, която разпределя над 8 млрд. лв. годишно е проблем. ГЕРБ и ДПС знаят това нещо. Още миналата седмица наредих точно този доклад да бъде изпратен до Росен Желязков", каза премиерът.

"Второ, договорките с ГЕРБ винаги са били ясни, а именно, че ние трябва да имаме съгласие хората, които се назначават, да бъдат приемливи и за двете страни, в смисъл, че няма проблеми от този тип. Но вчера абсолютно силово, със съдействието на "Възраждане", ГЕРБ и ДПС избраха този човек. Защо е важно това? Не само заради конкретните възможности за злоупотреби в Здравната каса, а и с това, че беше демонстриран начин за вземане на решения, който може да бъде изключително опасен, бих казал даже вреден за развитието на България, ако бъде приложен в следващите седмици, когато очакваме гласуване по промени в Конституцията, избор на състав на Антикорупционната комисия, както и на регулаторите в България. Този начин на взимане на решения е абсолютно неприемлив", допълни Денков.

"Това, което не знаете, сега го казвам за първи път, е че от две седмици ГЕРБ вече бави приемането на правилата за избор на състав на Антикорупционната комисия, която е ключова в борбата с корупцията. Преди два дни имаше обаждане от ЕК, която поиска среща, за да попита защо се бавят тези правила", коментира още той.

"Така че нека кажа ясно - или ГЕРБ ще се върне обратно по пътя, по който тръгнахме с подготовката на законите, с изпълнението на Управленската програма, или ние през последните две седмици сме се отклонили в грешна посока. Това е залогът, който има, и затова емоциите са по-високи отколкото трябва да бъдат на пръв поглед", допълни Денков, информира БГНЕС.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
15 коментара
Денков,самият ти си едно голямо недоразумение.Така че..и да отговаряш,

Денков,самият ти си едно голямо недоразумение.Така че..и да отговаряш,

02.12.2023 | 10:28

И не-глупостта си е налице.Хайде по-бърже към рокадата,че едвам те изтърпяваме от много време..Иди си в мир!При колбите,там,дето си принадлежиш.

Отговори
2 0
Оставка продажник гад

Оставка продажник гад

01.12.2023 | 13:09

Защо не пуснахте самолета на лавров продажни гадове. Турция и Гърция го пуснаха а нашите продажници не какви мръсници управляват България.

Отговори
2 1
Гаменъ

Гаменъ

01.12.2023 | 12:26

Добре "наМагнитиха" сбирщината и сега я разиграват като папаринго. "Сглобка" от престъпници и национални предатели, всичките до един осъдени по "Магнитски". сега ще слушкат, щото иначе ще им хвръкнат "кайсийките".

Отговори
1 0
МУН

МУН

01.12.2023 | 12:23

Сламената "химическа" кукла на конци е най-жалкият премиер на България за всички времена. Неслучайно в ЕП ог 650 души в залата са останали 17 да му слушат несвързаните приказки, резилящи ни пред света. Това е европейското "уважение" към скотска България, превърнала се в ибрикчия за миндосите.

Отговори
4 0
Докато

Докато

01.12.2023 | 11:40

ДС са се прегърнали в това коалиционно /сглобено/ правителство с избрани пишман премиери /одобрени от коалицията в случая Денков/,държавата е пълен разпад ,включително финансов.

Отговори
6 2
Филолога

Филолога

01.12.2023 | 11:23

Да обясняваш на корупционния депесарски шопар пеевски за етика и морал е като да сипваш на прaсe кладенчова вода. И КОЙ по дяволите беше тоя шопар шиши? Аааа да, носителя на ДВЕ награди магнитски, единицата мярка за корупция.

Отговори
5 3
Да му видиш нивото

Да му видиш нивото

01.12.2023 | 11:14

На чиииииифутският акъдемник Той на Свинчо не можел да отговаря и разговаря Па ние дето ядем доматите с колците шъ трябва да отговаряме на свински въпроси Нали

Отговори
2 3
Дрон

Дрон

01.12.2023 | 11:36

Суверенът от кочината грухти в отговор на башсуверена Депеемагнитски .

Отговори
2 0
А бре говньo болшевишки

А бре говньo болшевишки

01.12.2023 | 11:38

Ти ли неграмотна тролска мършо ще даваш оценки Денков. С изкараните мръсни тролски копейки ходи на психолог да ти лекува комплексите от многократното изнасилване от евреи. Виж , твоите приятели, арабските джихадистки камилари са друга работа.

Отговори
3 3
БАНДА

БАНДА

01.12.2023 | 10:57

НАЛИ С ТЕЗИ ГЛУПАЦИ СИ БЪРКАТЕ ПО ДУПКИТЕ БЕ ДЕНКОВ.... ЩЕ ТИ ЯДЕ МИШИЯ Г.Ъ.З БАНИЦА СКОРО...

Отговори
6 2
Простакофоб

Простакофоб

01.12.2023 | 11:09

Сус бре болшевишка мършо.

Отговори
4 2
деян

деян

01.12.2023 | 10:44

Браво , Денков! не падай на нивото на п..... от списъка Магницки!

Отговори
5 5
София

София

01.12.2023 | 10:40

Плъха пак се оправдава.

Отговори
7 4

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?