3906

Денков срещу Хинков: Не съм му забранявал да провежда конкурси за директори на болници

Не съм забранил на министър Хинков да провежда конкурси за директори на болници, заяви премиерът Николай Денков по време на официалното обявяване на нова стипендиантска програма за развитие на технологични лидери на Института за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT).

Това, което казах на здравния министър е да помисли дали е подходящо да го направи. Аз не съм забранил. Казах му аргументите, които имам. Това са решения в неговите правомощия. Аргументът е сравнително ясен и разбираем. Той е, че когато един министър вече е казал, че си тръгва, стои въпросът дали трябва да решава кадрови проблеми, каза Денков.

"И когато един министър иска да развива една система, естествено е част от развитието на тази система, да бъде свързано и с кадрите, с които ще работи. Така, че това бяха моите коментари. Министър Хинков каза "да". Не съм гледал интервюто, но видях как е отразено в медиите. Доколкото разбрах и той това е казал - ние просто сме му дали аргументи и в тази посока. Но никой от нас не си е позволил да му казва не, забранено или нещо такова, подчерта премиерът.

Не, няма други министри. И по отношение на работата на целия екип, на всички министри, включително и на министър Хинков, сме казали "работете по управленската програма". Няма никаква причина да се намалява темпото на работа, така или иначе гражданите очакват решения, които да бъдат полезни за тях. Но по отношение на кадровите въпроси имаше някакви съмнения защо се обявяват точно сега, защо точно в тези болници, и коментарът, който беше е може би е редно новият министър да стартира тези процедури, така, че да носи и политическа отговорност за това, което се случи на тях, заяви още Денков.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Българин

Българин

19.02.2024 | 13:51

Деков говори пълни глупости. Той е виновен за хаоса в здравеопазването в България. От Денков нищо не става, камо ли политик. Пълен некадърник и нищо друго

Отговори
3 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?