71

Денков: След ротацията се виждам като вицепремиер, имам доверие на Габриел

Това, което виждам, е, че решенията се взимат в Народното събрание и в Министерския съвет. Това, че Президентството вероятно има някакви аспирации към взимането на решения, е проблем на Президенството, заяви премиерът.

 

След ротацията се виждам като вицепремиер, предстоят преговори, имам пълно доверие на Мария Габриел.

Това заяви настоящият премиер Николай Денков пред журналисти след официалната церемония за пускане на движението през тунел „Железница“ на магистрала „Струма“. 

"Мария Габриел има тези европейски ценности, които аз споделям, имаме общи цели. Но политическата среда е доста трудна, така че всеки от нас трябва да се справя с това, че имаме много сложна конструкция, която трябва да взима решения.

За да можем да се справим, трябва всеки път много коректно да се гледа кое решение зависи от парламента, кое зависи от правителството, кое е свързано с регулатори, които не са нито към парламента, нито към правителството. Това, което много често виждаме, е смесване на тези различни функции и възможности и оттам търсене на решение по често не най-правилния начин", каза още Денков. 

Министър-председателят уточни, че не са водени допълнителни разговори, тъй като вицепремиерът Габриел е в чужбина. "Очаквам като се върне тя да даде знак кога е готова да проведем разговорите", допълни Денков. 

На въпрос дали има притеснение, че президентът Румен Радев ще забави ротацията, премиерът заяви, че не се интересува от това. 

По повод отново коментар на Радев за това, че решенията се взимат "от други хора, на друго място" и няма значение съставът на правителството, Денков заяви, че няма представа какво е имал предвид президентът. 

"Това, което виждам, е, че решенията се взимат в Народното събрание и в Министерския съвет. Това, че Президентството вероятно има някакви аспирации към взимането на решения, е проблем на Президенството. Има си Конституция, има си разделение на властите. Това, което често виждам, е желание да се атакуват институции, които си изпълняват задълженията точно така, както са записани в Конституцията и законите. Така че това е проблем, но е проблем на Президентството", посочи премиерът Николай Денков. 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
11 коментара
касапина

касапина

20.02.2024 | 21:44

да го намушкам на тая крива путка в устата

Отговори
2 0
нищожеството денков

нищожеството денков

20.02.2024 | 21:41

мръсник подъл да мреш веднага б оклук

Отговори
3 0
Отвратен

Отвратен

20.02.2024 | 20:51

Тази мишка трябва да бъде изгонена. Радев домъкна тия шарлатани.

Отговори
6 0
ЕЙЙЙ ГНИЛ ГНУСЕН

ЕЙЙЙ ГНИЛ ГНУСЕН

20.02.2024 | 20:26

Плъх ти и тая Кууу рваа мръсна! Всички сте ДУПЕДАВЦИИИ! И малоумнициите които гласуваха за вас!

Отговори
5 1
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК:Дадоха Денков на главния прокурор за държавна измяна.

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК:Дадоха Денков на главния прокурор за държавна измяна.

20.02.2024 | 19:55

Полк.Марков:Ники трябва да пътува-към следствието(СНИМКИ/ВИДЕО) Новосформираният кръг”Първо България” дава на прокуратурата премиера Николай Денков по подозрение в държавна измама.Повод за сигнала,който”Първо България”ще входира до изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов,е циничното изказване през уикенда на министър-председателя,че няма значение дали българската икономика ще пострада,важното е санкциите срещу Русия да имат ефект. …Става дума за едно изказване на този титан на мисълта Николай Денков,който беше сгащен от руски журналист.Тезата на руските журналисти е,че тези санкции не вредят на Русия,а на Европа.И Денков отговори,че не му пука за българите и българския народ,важното е Русия да страда.Това е недопустимо да се говори от един премиер”отсече журналистът Николай Бареков. “Надяваме се тази прокуратура в насипно състояние,на чийто връх беше инсталиран лицето на статуквото Борислав Сарафов,ние се надяваме да си свърши работата и да подведе под отговорност Николай Денков.Дотам ни докара сглобката”,каза още той. “Ники трябва да пътува-към следствието.”,отсече полк.Николай Марков.И уточни,че от изказването на Денков се разбира,че той не изпълнява задълженията му по конституция.”Обръщаме се към деветото джудже-прокуратурата.Нямаме големи надежди.”,добави полк.Николай Марков. “Търсих всички протестър от миналата година.Говоря за жълтопаветните протестъри,за един голям протест,който да срути сглобката.Скрили са се.”,сподели Бареков. “Сглобката,за да се създаде,разруши цялата държавност.Затова е възможно Николай Денков,вместо позорно да си ходи вкъщи,преди да е станал клиент на правораздаването,да се пазари за министерски постове”,уточни бившият журналист. “Първият ред на българската политика,са национални предатели”,отсече той. “Тези хора лишиха България от суверенитет”,заключи Страхил Ангелов.

Отговори
6 0
в гъзъ за теб

в гъзъ за теб

20.02.2024 | 19:18

мръсник долен

Отговори
8 0
Евродепутат каза истината за Денков:Алчност за власт!Учителите изпитва

Евродепутат каза истината за Денков:Алчност за власт!Учителите изпитва

20.02.2024 | 19:02

Изпитват ужас от вероятността да стане отново министър https://demokrat.bg/archives/38017

Отговори
7 0
Мрежата ври:Абсурдът,наречен”на добрите сили всичко им е позволено и

Мрежата ври:Абсурдът,наречен”на добрите сили всичко им е позволено и

20.02.2024 | 18:59

Простено” продължава с пълна сила https://demokrat.bg/archives/37154

Отговори
4 0
Заплашваният от Киро министър взриви ефира:Не се гледат интересите на

Заплашваният от Киро министър взриви ефира:Не се гледат интересите на

20.02.2024 | 18:55

Държавата,а усвояването на пари. https://demokrat.bg/archives/38062

Отговори
7 0
Човек на Царя каза истината за ППДБ:Съдран чувал,който ръси избиратели

Човек на Царя каза истината за ППДБ:Съдран чувал,който ръси избиратели

20.02.2024 | 18:52

https://demokrat.bg/archives/38064

Отговори
6 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?