71

Денков: Български войници в Украйна няма да отидат

Премиерът бил готов с оценката на министрите, но все още не бил говорили с Габриел

 

Премиерът Николай Денков заяви, че ротация ще има и опроверга твърденията за изпращане на български войници в Украйна.

"Искам да кажа напълно категорично, че по никакъв начин никой не е поставял въпроса за изпращане на войски в Украйна", коментира той. 

"Български войски там няма да отидат," категоричен бе премиерът. Денков заяви, че ще каже това и в парламента.

"България произвежда снаряди, които се изнасят доколкото знам до момента няма директен износ за Украйна, но така или иначе е ясно, че тези снаряди отиват в Украйна", коментира той.

Той коментира, че е готов с оценката на министрите, но все още не са говорили с Габриел.

Премиерът заяви, че ще има успешна ротация и допълни, че на 6 март ще подаде оставка.

"Процесът върви, с г-жа Габриел имаме разбирателство за това, че трябва да бъде плавен процесът. Това, което създава повече напрежение е как в НС ще бъдат попълнени тези позиции, свързани с Антикорупционната комисия, ВСС, прокурорския съвет и съответните регулатори", коментира той.

"Не става дума за това какви са постовете, става дума за това как ще работи държавата през следващите години", допълни премиерът.

Той заяви, че когато с Габриел имат общо мнение - с него ще отидат при лидерите на партиите.

"Има подмяна на тезата, която всъщност беше представена - 50 на 50 не означава, че 50% от едната партия ще сложи когото си иска и другата ще сложи когото си иска - говорим за нещо съвсем различно - трябва да има предварително процес, при който да бъдат обсъдени съответните кандидати и едва когато минат с уверението, че имат морал и нямат корупционни скандали, едва тогава ще обсъждаме кои да влязат на съответните позиции", заяви Денков.

По отношение на оценката на министрите, Денков заяви, че всички министри са се справили добре с работата си, но има конкретни бележки за всеки един от тях и допълни, че е доволен от работата им.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
10 коментара
Батко

Батко

27.02.2024 | 22:04

При евентуално дълготрайно примирие защо не? Общ контингент от БГ и Руски войски в една демилитализирана зона? Колко ракия и водка ще се изпие, аз толкова кисели краставички не мога да им продам!

Отговори
1 0
Тракторе

Тракторе

27.02.2024 | 20:55

Нъл тъ загасихме Бя Още ли боботиш чииииифутско изпражнение Айде на ферарито и на фронта че утре Путин ще е на Парада на Победата в Киев

Отговори
3 0
Така ли?

Така ли?

27.02.2024 | 20:33

Ще дойдат в МС !,??

Отговори
3 0
Хубаво

Хубаво

27.02.2024 | 19:33

Че сменихте заглавието - явно се вслушвате в мнението на редовните си читатели. И другото хубаво би било, ако вече сте установили Къртицата...

Отговори
4 2
Към чииииифути

Към чииииифути

27.02.2024 | 19:19

Със Фераритата и Ломбарджинитата ли да бъда гостоприемен Със цялата чиииииифутска гнас която вместо да бъде на фронта се плацика и крие като мишоци у джакузитата Айде нахуя

Отговори
2 5
Трактора

Трактора

27.02.2024 | 19:55

Ма толко си прост, прост че направо ти се наслаждавам... бас държа че вечер шибашшш козичките в къшлата с тънкото пишуленце чучуренце говедо надървендясано

Отговори
2 2
Хахах

Хахах

27.02.2024 | 19:09

Медиите сами си създават бомби и после ги опровергават - а овчите главици като Нинова и Костадинов само това чакат

Отговори
17 2
КолюКукура

КолюКукура

27.02.2024 | 19:07

Тъпоглави редактори на заглавия - Ние НИКОГА не сме давали "на преден", че сега да даваме заден. Има една хубава-добра, хищна и кървава новинка за нас, която засега не се бие тъпана - Франция ни е заръчала на ишлеме да произведем 200 000 122 мм. снаряди за украинските гаубици. А както е известно, ние не ДАРЯВАМЕ, а ПРОДАВАМЕ, като ЕС плаща сметката и ние сме пълен шлем. За това не се говори, щото са милиарди, а ние не обичаме да ни надничат под полите на шинела.

Отговори
18 1
Ич не ми дреме за тоя, и за пъпъдъбъто не съм им гласувал

Ич не ми дреме за тоя, и за пъпъдъбъто не съм им гласувал

27.02.2024 | 18:50

Ама все пак, Денков не е давал преден за Украйна, че сега да даде и заден. От простотии и изцепки няма нужда. Но поне да се отнасяме добре с бежанците от Украйна у нас, това можем.

Отговори
19 2
Юрката

Юрката

27.02.2024 | 18:58

Много точен коментар. Но явно няКОЙ има интерес да всява паника.

Отговори
20 2

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?