49

Делян Пеевски: Не мога да разбера Радините вълнения на Денков ВИДЕО

Председателят на ПГ на ДПС препоръча на премиера да излезе следващия път срещу протестиращите в София

 

"Това беше като гангстерска битка, какво очаквате да направят тези момчета", заяви Делян Пеевски пред журналисти по повод кървавия протест срещу БФС от миналия четвъртък.

"Тези момчета постъпиха абсолютно достойно и защитиха гражданите на София. Пълна подкрепа имат от мен за действията си."

"Изненадвам се от коментарите на Денков - всички лидери общуваме с министъра на МВР и сме се виждали с него, не мога да разбера това Радино вълнение в премиера. Ние сме в постоянен контакт с вътрешния министър и не само и това е нормално. Калин Стоянов каза, че има опит за влияние на назначаване на полицейски шефове, което аз казах, че не трябва да се допуска и че никой от нас няма право да назначава никого в МВР", подчерта Делян Пеевски.

Повод за изказването му стана изявлението на Денков, че е готов да подаде оставка, ако министърът на вътрешните работи Калин Стоянов не осъди полицейското насилие на протеста срещу БФС и не накаже служителите на МВР, които са си позволили да бият хора.

Денков да подаде оставка, ако Стоянов напусне МВР, призова пък по-рано през деня лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Преди дни, запитан истина ли са думите на Делян Пеевски от ДПС, че е притискал Калин Стоянов по време на изборите, Денков отвърна така: Ако съм притискал Калин Стоянов за нещо, то е да си изпълни задълженията по вота. Това сме имали като разговори. Това му е работата.

Председателят на ПГ на ДПС обобщи, че работата по бюджета е на финалната права.

"Ще има среща за бюджета след малко, обсъждаме нещата, Асен Василев идва и ще разговаря с ДПС и ГЕРБ по темата, там няма проблеми, приключваме работа съвсем скоро. Във финансовия министър има много разум", каза Пеевски.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Пловдив

Пловдив

20.11.2023 | 18:43

Свиня дебела.

Отговори
4 1
Ку... мръсен

Ку... мръсен

20.11.2023 | 18:52

Гангстер си ти пеевски

Отговори
2 1

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?