1553

ДБ: Терминал в Бургас е с тежък мирис на корупция в полза на олигарх

Терминалът за опасни товари на пристанището в Бургас, където са изградени резервоари за 50 000 тона сярна киселина, е изграден с тежък мирис на корупция, обявиха народният представител от “Демократична България” Ивайло Мирчев и бившият общински съветник Димитър Найденов.

Разследването на Найденов от февруари насам е стигнало до извода, че терминалът е изграден без задължителната Оценка за въздействието на околната среда (ОВОС). Световната практика е такива терминали за опасни товари да се изграждат далече от населените места, за да няма риск за населението.

“Можем да гадаем защо не е проведена процедурата по ОВОС от тогавашния директор на РИОСВ-Бургас. Това се случва винаги, когато е необходимо да се избегне общественото обсъждане и за да не могат гражданите на Бургас да разберат какво се случва”, коментира Найденов в живо включване.

Мирчев и Найденов заявиха, че ще отправят питане до министъра на околната среда и водите Борислав Сандов за реакция по темата. 

“Ще се обърне ли той към прокуратурата, която да поиска от съда отмяна на решението на РИОСВ-Бургас за строежа на терминала? И ако това решение бъде отменено в съда, какво ще последва? Имаме ли незаконен строеж на специализиран терминал за сярна киселина? Това са въпросите, които ни вълнуват”, добави Найденов.

“Цялата мощ на държавата е била впрегната да се обслужи интереса на един олигарх, приближен до бившия премиер Борисов. Община Бургас също има отдел “Екология”, който е проспал изграждането без ОВОС и обществено обсъждане. Отново става въпрос за тежък мирис на корупция”, добави той.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
НИЕ БИТКИТЕ ОБИЧАМЕ!

НИЕ БИТКИТЕ ОБИЧАМЕ!

24.05.2022 | 08:46

ЩО САМО БУР-ГАЗ?! ЦЕЛИЯ ВИ ТУРСКИ К Е Н Е Ф СМЪРДИ УЖАСНО :) ...ОЩЕ ОТ КОЗЛОХУЙ ТЕ ПОСРЕЩА С ХЛЯБ И СОЛ, ВОНЯТА ;)

Отговори
1 2
Айде бе чифутски плондер

Айде бе чифутски плондер

23.05.2022 | 23:04

А иначе Къвъ осанка имаше чифутчето га съ перчеше на плажчето във Росенец Ся нещо са е спаружел А върви пак са плацикай на плажчето във Росенец И да не забравиш Ицето

Отговори
4 5
Тъ Та Де Бе

Тъ Та Де Бе

23.05.2022 | 22:02

Това чифутче със големия чифутски нос е като куче гонче и надушва много добре къде има дивеч Във превод ПАРИЧКИ Джавка дига дивеча Ама кък ще делка дивеча със стопанина си не е ясно Може целия да го донесе и поднесе на стопанина му А може и да го лапне целия той Въпрос пак на пълен и празен стомах както и обема му Ама като гледам на това копойче размера на шкембето му всичко мое да лапне и на стопанина във краката му нищо да донесе

Отговори
6 3
Корго

Корго

23.05.2022 | 21:10

Бааах маааму където и да пипнеш вони та се не трае

Отговори
7 5
Да бе,

Да бе,

24.05.2022 | 08:38

Ама вони на компромати и на заменяне на вашите с нашите, вони на един тлъст шопар който не е свършил работа за 2лв. в парламента ама все се прави на следовател ли, на копой ли? с главна и единствена цел да къса парчета от герб.

Отговори
5 1

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?