1553

Човещина! Премиерът пусна заплатите за руското посолство

Кирил Петков призна за труден избор пред "Промяната" за новото правителство

Преводът от 890 хил. щатски долара от Москва към руското посолство в София, който бе спрян автоматично преди 2 седмици заради европейските санкции, е бил разблокиран. Решението за това е взето вчера и е подписано от премиера в оставка Кирил Петков.

За това, че преводът е блокиран се разбра на 7 юли. Тогава министърът на финансите в оставка Асен Василев обясни, че плащането е спряно автоматично по  силата на европейските санкции срещу Русия. От посолството на Москва у нас обаче се оплакаха, че тези средства са им нужни и са предназначени за заплати на служителите. Затова и Василев обясни, че правителството ще се допита до Европейската комисия дали преводът може да бъде изваден от санкциите.

Във вторник заедно с жандармерия, пожарна, РИОСВ и здравната инспекция премиерът в оставка Кирил Петков отиде в ТЕЦ „Брикел“, за да направи цялостна проверка. Това се случи, след като вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов излъчи онлайн опита си да направи проверка там, но не беше допуснат.

„Вчера доказахме, че няма правителство в оставка. Има българско правителство, институции и никой няма да е над закона“, заяви Петков в предаването „Лице в лице“.

"Това, което ме учуди, е нахалството – вицепремиер да отиде да види измервателен уред, който е на неговата институция и те да го изгонят. Като си говорим тези дни за червени линии – това трябва да е абсолютната червена линия. Такъв срам за подхода към българските институции не може да бъде", коментира Петков.

„В момента трябва да вземем трудни решения в много опасни сценарии за България. Единият опасен сценарий е да продължи да има някакво правителство, което да бъде частично подкрепено от хора, които не са в парламента и никога не знаеш какъв ще е техният ход и чии интереси защитават. 

По думите му другият голям риск е да влезем есента и зимата в спирала от избори и да сме и в политическа криза.

„Искаме законът за КПКОНПИ да бъде окончателно приет и Бойко Рашков да застане начело, защото знаем, че може да му се доверим, за да се бори с корупцията“, изтъкна Кирил Петков.

Всеки си играе на политическа реторика и никой не мисли за реалността, така премиерът в оставка коментира предложенията за таван на цените на горивата.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
20 коментара
Кокорчо

Кокорчо

21.07.2022 | 10:36

Киро днес е жешко време и затова по-често под душа,че пак си прегрял от рано.А руснаците ги остави ,те си имат солнцепек и обработват успешно укрите и картофите им.

Отговори
1 0
Киро

Киро

21.07.2022 | 09:51

Имало още копейкаджии в Пловдив. За какво се борите, берубашки ? Путин да ви даде руски паспорт и 20 декара земя да сеете картофи около Мариопул. Децата ви дето работят и учат на Запад ще ви заплюят в лицето.

Отговори
1 2
лобизъм

лобизъм

21.07.2022 | 06:23

Скоро и на Кирето ще спрат заплатата! Както те с Кокорчо ни спряха газа!

Отговори
6 2
ZZoro

ZZoro

20.07.2022 | 23:32

Кораб, плаващ под флага на Русия, е забелязан да превозва вагони на руския "Газпром" и в момента се намира в пристанище Варна, съобщи Ukrainian Shipping Magazine. Руският кораб Slavyanin с вагони на "Газпром" е в България от 17 юли.

Отговори
4 1
до кой не скача

до кой не скача

20.07.2022 | 22:52

Този Ели е дедото /по късно е директор на дирекция във ВТО-то/Кой е Даниел Лорер? 45-годишният мъж произхожда от известна русенска фамилия Лорер по бащина линия. Дядо му Ели Лорер е завършил машинно инженерство и е бил директор на завод за металорежещи машини в Русе. Баба му Хани е от Казанлък. „Името ми е еврейско и трудно го произнасям, защото не мога да казвам „р” и „Л” , шеговито казао Даниен Лорер, представяйки се пред журналистите.www.briag.bg/rusenska-sleda-v-prodlzhavame-promyanata-na-petkov-i-vasilev

Отговори
3 1
Фалит!

Фалит!

20.07.2022 | 22:35

Руската "Спутник Нюз" "катастрофира" - след санкциите обяви фалит

Отговори
4 7
кой не скача е червен

кой не скача е червен

20.07.2022 | 21:51

Зам.партиен секретар на ВТО”Машиноекспорт”/около 400 души персонал/беше инж.Ели Исак Лорер.Нещо да Ви говори това.?Леля Корни ,знае защо...

Отговори
6 4
787

787

20.07.2022 | 22:16

Много си прав, налазиха ни наследниците на бившата комунистическа номенклатура, маскирани като евроатлантици

Отговори
8 5
Форд Таунус

Форд Таунус

20.07.2022 | 21:18

Вие не разбрахте ли ,че без Русия няма да я има Европа!Тези евро чиновници изпълняват прищявките на Америка и залагат на риск съществуването на Европейския съюз!Незабавно трябва да започнат преговори и да се разберат с Русия за да има мир и да живеем нормално!А Американците да си гледат тяхните проблеми ,защото и те без Русия ще умрат от глад!

Отговори
15 3
До скапаното руZZко тролче

До скапаното руZZко тролче

20.07.2022 | 20:26

богданчо, продънена проруZZка подлого, разбираемо е че приемаш за единствени братя себеподобните си АЗИАТСКИ ПРИМАТИ : татаро- чечено- ингушето- бурято- чукчо-дагестано- руZZката СВОЛОЧ , но НОРМАЛНИТЕ българи имат по- различни критерии. Понимаеш бляд ебаная.

Отговори
5 13
Магарица лизачи

Магарица лизачи

20.07.2022 | 20:20

Случайно да знаете,че ограниченията за някои руски банки отпаднаха,както и други санкции. Защо пишете глупости. Закривайте си редакцията и марш в Донецк,оттам предавайте новини,но вече реални. Защо се слагате на всяка власт,за прости ли имате хората???

Отговори
15 3

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?