46

Четирима отцепници от ИТН с оферта за вливане в "Промяната"

За пловдивчанина Иван Демерджиев, който ще поеме министерството на вътрешните работи, Радулов се изказа ласкаво

"Аз въздъхнах с облекчение, когато лидерът на ИТН заяви, че излизаме от коалицията. Това облекчение обаче , противно на общите коментари в тази връзка, беше свързано с това, че аз не вярвах на министрите, които ИТН беше излъчило - главно на Гроздан Караджов и министъра на енергетиката Александър Николов". Това заяви независимият депутат и бивш член на ИТН Николай Радулов в предаването "Лице в лице".

Той сподели още, че четирима от отцепилите се депутати от партията на Слави Трифонов имат предложение за вливане в "Продължаваме Промяната". "В момента това се обмисля и се водят разговори. Започваме да подготвяме създаване на гражданско сдружение, което да работи за независима енергетика и борба с корупцията, каквито цели споделят и от "Продължаваме Промяната", каза Радулов, който е сред четиримата поканени отцепници.

"За Слави Трифонов мога да кажа, че едноличната власт и нежеланието да обсъждаш с другите не ми говорят добре за политически качества", каза още той.

По думите на Радулов, в първите две Народни събрания са се извършвали някакви действия от ИТН и те са имали логично обяснение, и са изглеждали много правилни. "Това беше обаче до момента, в който в последните Народни събрания ИТН получи парче от баницата или стана партньор от изпълнителната власт, тогава започна да се държи като сътрудничеща си с ГЕРБ компания. Ние с още няколко колеги, част от които напуснаха заедно с мен парламентарната група, обикаляхме страната, видяхме, че там където служебното правителство е махнало ръководителите на ГЕРБ в структурите, например на ВиК, те са били възстановени от Гроздан Караджов (министър на регионалното развитие и благоустройството в кабинета "Петков" - б.р.)", обясни Радулов.

Независимият депутат заяви, че в енергетиката имал скрити съмнения. "Признавам, не са подкрепени с някакви конкретни доказателства. Имам разкази на хора, които не мога да прикрепя към доказателства. Аз имам съмнение, че този човек е по един или друг начин е свързан с "Газпром". Става дума за бившия енергиен министър (Александър Николов - б.р.)", добави Радулов. Той подчерта, че е говорил с много хора в сектор "енергетика". "Те смятат, че в структурите на енергетиката има хора, които по един или друг начин са свързани с Русия, не конкретно с Путин, но естествено свързани с Русия, свързани с политиката на "Газпром". Мисля, че докато не бъде променена изцяло структурата в тази сфера и не бъдат направени кадрови промени, то енергетиката в България много трудно ще върви напред", смята Радулов.

Той коментира и новия служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. "Това е един компетентен, много добре правно образован човек с опит. Имам известен резерв по отношение на това, че министерство на вътрешните работи е много особено. Динамиката е много голяма и предизвикателствата са малко по различни от тези, с които вероятно е свикнал. Това е доста сложно министерство с много голям състав".

Бившият депутат от ИТН коментира и задържането на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов: "Арестът на Борисов беше необходим. Хората го очакваха. Очевидно бе, че няма как да има редовен арест заради приближени хора в съдебната власт. Затова смятам, че това бе символично действие, за да се покаже, че "правосъдие и справедливост са различни неща". Тук нямаше много правосъдие, но имаше много справедливост", обясни Николай Радулов. По думите му арестът "не беше добър с оглед на последвалото възвеличаване на Бойко Борисов като незаконно арестуван". "А през последните 12 години бяха арестувани, ритани и унижавани много други хора", каза още той.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
777

777

01.08.2022 | 21:50

Сбирщина от млади прости дебили, милицинери и дс доносници, напълно подходящи за Партията на помаците

Отговори
13 2
Предателя 500 К

Предателя 500 К

01.08.2022 | 21:02

Предатели никой не харесва

Отговори
14 1
Фул ч

Фул ч

01.08.2022 | 20:06

А ааа мутрата Руди, кой ли му вярва на този!

Отговори
19 3
из Теория на предателството

из Теория на предателството

01.08.2022 | 20:01

Цената на предателството.! Не че чалгаря е цвете за мирисане,но тогава ,защо са влезли с неговата листа. Защо не бяха при промяната от самото начало? Почетното беше да напуснат парламента ,щом не са съгласни с политиката на групата си.

Отговори
21 3
Никва изненада

Никва изненада

01.08.2022 | 21:00

1 милион какво ли не правят...

Отговори
14 2

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?