46

БСП ще опита да изпълни третия мандат с премиер Асен Василев

БСП ще опита да реализира третия мандат и няма да го върне на президента неизпълнен, реши Националният съвет на партията с 96 гласа „за“, 15 – „против“ и двама въздържали се. Новината обяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

"Открито и честно водихме преговори за съставяне на правителство. През последната седмица изработихме управленска и законодателна програма за следващите 6 месеца. Ако програмата събере мнозинство от 121 човека поне, на следващия ден внасяме кандидат за премиер, той ще бъде Асен Василев. Ако програмата не събере мнозинство, връщаме мандата неизпълнен в петък", каза лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

Ще внесем и проект за решение за удължаване срока на работа на НС с оглед на важните и спешни решения, каза още Нинова.

Още не сме говорили за министри, първо внасяме програмата. Политиките са на първо място, след това ще се търсят хората, които ще изпълняват тези политики, уточни още Нинова.

Тя изброи и точките в програмата, по които ще се работи.

Първо продължаваме борбата с корупцията, в програмата се съдържа антикорупционно законодателство, избор на КПКОНПИ и за неин председател Бойко Рашков, заяви Нинова. Второ, в икономическата част закони и мерки за стабилизиране на икономиката. Трето, подкрепа на семействата и домакинствата в тежките месеци. Четвърто, закони да се приемат по Плана за възстановяване и устойчивост. Очакваме програмата да бъде подкрепена от мнозинство, институционално и отговорно за законите, които да се приемат в следващите месеци, каза още Нинова.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
14 коментара
Милен

Милен

27.07.2022 | 09:07

Тея от 4-ворката така оср.ха държавата, че няма да ни стигне водата да се измием. Комунист на заръфал властта и така лесно да я пусне, хмм. Същите тези обесняваха как искат да премахат мафията, да спрът кражбите и какви ли не прикаски от 1001 нощ, но са се вкопчили във власта и не пускат и сега купуват депутати на който, ще им предложат постове. Питането в задачата е, #КЪДЕ Е МАФИЯТА във власта или извън нея! А къде е дон Разшков да изобличи купувачите на гласове, ооо извинете той също е от тази страна на карето!

Отговори
0 0
Данчо

Данчо

27.07.2022 | 08:55

хаха комуснт, не пуска власта така лесно, като питбули са! Лесно се харчат чужди пари без да си положил и един труд за тях!!! Комунистите, ще припаднат още повече след изборите, но като се връзват на ПП. Поне те имат опит с ДПС и тогава им се вързаха, дори Мая Манолова предложи Делян Пеевски за шеф на ДАНС и съответно това им беше края, а сега е абсолютно същото Асен Василев за премиер.

Отговори
1 0
дедо Еконтий

дедо Еконтий

26.07.2022 | 21:31

СКАНДАЛ: Дедо Еконтий пуснал молба за напускане. Лично Киро го увещава да се върне Teжки телефонни совалки по оста София – Созопол текат сега след изненадващия удар, който министърът на превоза Николай Събев нанесе на „Продължаваме промяната“, оповестява ПИК, основан на сигурни източници в кабинета. Собственикът на куриерска компания, който зае креслото на основно министерство след великодушна финансова инжекция за предизборната акция на променкаджиите, е подал до Изпълнителния съвет на партията молба за напускането на редиците й. Причината Събев да изневери на харвардските аферисти, е несъгласието му за ръководството на партията и командите от началника на кабинета на премиера Лена Бориславова.

Отговори
10 1
Това е

Това е

26.07.2022 | 21:17

Кръв пускам, мандат не пускам...! Нещастници !!!

Отговори
19 2
Яяяя,вън!

Яяяя,вън!

26.07.2022 | 21:06

А бе,какъв изпълнен мандат,какви 5лв?И то пък-баш с Кокорчо за премиер и черешката на тортата-Рашков за КНКОНПИ?Мега-крадецът,поставено лице,да проверява другите,ама тия,дето ПП му свирнат?Я,вън!Кой ви позволява,свалено от власт правителство,с вот на недоверие,в оставка,да си правите,каквото ви хрумне,и то,безнаказано?Я..край и наесен с песен!!!Какво си въобразяват тия,сомнанбули??!!!

Отговори
19 1
важен въпрос

важен въпрос

26.07.2022 | 20:50

ами мъжа на лена няма ли да намаже някое постче кат за извинение за тия рога дет му сложиха, тва ся нема махане баце..... ужас срам срам!!! ленчето голям играч ей

Отговори
20 3
Фокси

Фокси

26.07.2022 | 20:50

Славчо беше прав в случая(макар че не съм му фен) - комунист власт не пуска.

Отговори
25 2
БСП

БСП

26.07.2022 | 20:49

Нинова ако не знаеш БСП е социалистическа партия, с кокорчо и кирчо простия - тия американски лизачи няма да стане! Народа ще гласува за вас ама друг път : )

Отговори
25 3
сзо

сзо

26.07.2022 | 20:47

БСП за пореден път доказват, че за пустите доларчета са готови на ВСИЧКО!!!! Другарке Нинова, на изборите и 5% ще са ви много да знайте

Отговори
25 2
Благой

Благой

26.07.2022 | 20:46

Тази Корнелия започна все повече да ми харесва ще гласувам за нея щом изгони свинаря.

Отговори
5 20
Калуди

Калуди

26.07.2022 | 20:48

Copy/Paste на един и същи коментар, освен да изглеждаш като трол те прави да изглеждаш и безмозъчен.

Отговори
12 1

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?