49

БСП към бившите другари: Върнете се в партията!

Върнете се в БСП, подновете членството си в БСП, заповядайте обратно, за да можем заедно и с капацитета на всички да търсим обединение и сила вляво. С този призив към червените, които са напуснали партията през годините, излезе лидерката Корнелия Нинова. Тя напомни, че има прието такова решение на Националния съвет на партията от 2016 г. и то било в сила.

БСП подава ръка на Мая Манолова, Татяна Дончева, Красимир Янков, Георги Кадиев, Симеон Славчев, Георги Първанов и учредените от тях партии. Утре те трябва да се съберат в НДК, за да обсъждат създаването на нов ляв блок по инициатива на члена на Националния съвет Костадин Паскалев.

Лидерката се обърна към структурите на БСП по места, с които ги призова да отворят вратите си за хората, напуснали партията през годините, ако искат да се върнат. Това можело да става с подаване на заявления за членство в БСП. Вътре в БСП има много движения и мнения, това ни е богатството, но заедно, като партия, в програма, политики, идеология. Така си го представяме като процес, ако те желаят да се върнат.

Всички тези наши бивши другари са напуснали БСП преди нашето ръководство на партията, при Сергей Станишев и Михаил Миков, уточни Нинова и обясни, че прави уговорката, защото виждала, че претенциите сега са към нея и настоящото ръководство на партията.

Ние от 2016 г. насам положихме усилия да върнем тези наши другари към общата лява политика, каза соцлидерката. И напомни, че с АБВ са имали коалиция, с Дончева водели преговори, столичната организация работела за Мая Манолова за кмет на София, Кадиев беше депутат. Положихме всички усилия да бъдем заедно силни, обясни Нинова.

Обръщението ни е към тези, които са напуснали БСП и са създали собствени партии. Тези, които са изключени напоследък, е като уставно наказание - когато то изтече, те ще се върнат, каза още Нинова. В последната година изключен от партията беше Кирил Добрев, а от Националния съвет - Калоян Паргов, Георги Търновалийски и други. Съдът обаче ги възстанови.

Тя направи първи коментар за идеята за създаване на нов ляв блок. Засега идеи що е то новото ляво не сме чули, коментира тя. Но пък чували ултиматуми и заклинания. Както и противоречиви послания.

БСП никога не е спирала опитите и процесите да търси обединение вляво, стигали сме дори до коалиция от 26 партии преди година и половина. За нас тази тема е много важна, но е важно върху какви идеи стъпва, а да не представлява само амбиции за лична реализация, коментира още Нинова.

По повод исканията на местни структури на БСП за бърз конгрес през декември, лидерката обясни, че това не е възможно да се случи, защото до момента на "Позитано" 20 официално били постъпили 6 декларации. Неофициално от медиите знаем за още 17, но не са дошли. Тоест 23 от 296 организации. За да има свикване на бърз конгрес, по устав от постъпването на декларациите до свикването му, трябва да има 15 дни. Такъв срок до 10-11 декември няма, затова той остава на 10-11 февруари, категорична бе Нинова.

Нинова отказа да коментира днес решението на прокуратурата да започне проверка по твърденията й, че изборите са били фалшифицирани. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
10 коментара
Хайл

Хайл

29.11.2022 | 09:36

УРА другари,нинова пада от коня

Отговори
0 0
БЪЛГАРСКА СВ И Н СКА ПАРТИЯ

БЪЛГАРСКА СВ И Н СКА ПАРТИЯ

28.11.2022 | 23:50

ДА СЕ ИЗ К О ЛЯ Т ДО КРАК! ГЛАВИТЕ ДА СЕ РИТАТ ПО УЛИЦАТА!

Отговори
1 1
ГОЛТАЦИ, БОСЯЦИ, БЪЛГАРСКА СГАН

ГОЛТАЦИ, БОСЯЦИ, БЪЛГАРСКА СГАН

28.11.2022 | 22:11

ОБЕЩАВАМЕ МЕД И МАСЛО ОТ ЧЕШМИТЕ! :) И ДА ВИ С Е Р Е М Е РЕДОВНО В МУЦУНИТЕ! ДА ОПИТАТЕ И ВИЕ ПЪРЖОЛИ :)

Отговори
2 1
ГОЛТАЦИ, БОСЯЦИ, СГАН МАЛО УМНА

ГОЛТАЦИ, БОСЯЦИ, СГАН МАЛО УМНА

28.11.2022 | 22:09

Я ЕЛАТЕ В ПАРТИЯТА, ЧЕ ОСТАНАХМЕ САМО МИЛИОНЕРИ :) АМА СМЕ МАЛКО И НЕМА КАК ДА СТАНЕМЕ МИНИСТРИ :)

Отговори
3 1
Само питам Капиталиста Куманиста

Само питам Капиталиста Куманиста

28.11.2022 | 19:31

Къде да додем У Техноимпексо Шъ нъ пратиш ли у Либия по десет кожи от гърба ни да смъкнеш А другарко Техноимпексова Курнелия Щот Гергов Свинаря има по добри оферти за втората БКП партия

Отговори
3 2
Враг с партиен билетН

Враг с партиен билетН

28.11.2022 | 18:06

Елате Вие да не дойдем ние!Това е девиза на мутрите от деветдесетте!А иначе явно вече са осъзнали ,че без хората с биография и опит и само с мишоци и мижитурки ,които само те хвалебстват,дето не са създали едно работно място и не са осигурявали друг освен се бе си и нямат нито житейски нито експертен опит ,пътя на БСП е само към навоза!Управлявана по този начин на пук на всички и със самовлюбеност и чувство на безпогрешност ,посоката е към маргинализиране и излизане от политическата сцена !

Отговори
2 1
Социалист трето поколение

Социалист трето поколение

28.11.2022 | 16:11

Май ще се окаже прав др.Гергов че тази жена ще закрие Партията

Отговори
4 2
jjj

jjj

28.11.2022 | 15:51

Нинче, докато ти си на магарето в БСП - никога няма да се върна!!

Отговори
3 1
Симеон

Симеон

28.11.2022 | 14:53

бсп е сбирщина от ДЕЦА НА И НОМЕНКЛАТУРНИ НАРЦИСИ, ЯЗДИЛИ И НИКОГА НЕ НОСИЛИ ЛЯВАТА ИДЕЯ, ВЪЗПОЛЗВАЛИ СЕ ОТ ЧИСТОТАТА НА ИДЕАЛИСТИТЕ .ДОКАТО СЕ КИПРЯТ РАЗНИ НАСЛЕДНИЦИ НА СОЦ ДИНАСТИИ, САМО ОБЛАГОДЕТЕЛСТВУВА ЛИ СЕ ОТ МИНАЛОТО СИ ТЯ ЩЕ СЕ ЗАТРИВА. НОВА ЧИСТА КРЪВ Е НУЖНА НА ТОЗИ ЗАГНИЛ ОРГАНИЗЪМ. А ДА НО,....... АМА НА ДА ЛИ?????

Отговори
4 1
Ха ха ха

Ха ха ха

28.11.2022 | 14:10

Демек:" елате при нас да не дойдем ние при вас" , каза продажната крава корни.

Отговори
6 2

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?