49

Бойко Борисов: Няма да угаждаме на Кирил Петков! Да си сложи и другия бодигард за министър ли?!

Президент можех да стана, като бях на 40, каза лидерът на ГЕРБ

Няма да угаждаме на Кирил Петков, че иска оставка на Калин Стоянов! Да си сложи и другия бодигард ли? Колко зам.-министри назначиха във вътрешното министерство, каза лидерът на ГЕРБ

 

Президент можех да стана, като бях на 40 години. Тогава, като главен секретар имах 93% рейтинг. Сега единствено искам ГЕРБ да бъде стабилизиращият фактор и България да мине през чудовищната криза. За моето его, личната кариера, съм направил толкова много, че не може да ме стигне никой. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори в Дулово на въпрос относно слуховете за това, че ще се кандидатира за президент.

"Отново аз проявих мъдрост и търпение. Намерихме компромис, за да може в сряда да се отхвърли вотът на недоверие", така Борисов коментира предстоящия вот на недоверие в сряда.

"Поканих Асен Василев, той дойде веднага в кабинета ми. Казах му, че необосновано завишените приходи трябва да бъдат махнати. Дългът трябва да бъде с 1 млрд. по-ниско, да е прецизиран. Той уважи исканията ни", отбеляза Борисов.


 
"Никога не съм ходил да кадрувам и не съм се обаждал в МВР. Спазих думата си и не съм се месил там. Ако колегите не са доволни от резултатите си от изборите и искат да донапълнят с калинки вътрешно министерство... да не се връщаме назад как охрана на Кирил Петков стана зам.-министър. Казах на Денков, че някой трябва да понесе отговорност, а той уволни Темелакиев. Ако има оставка на вътрешния министър, трябва да си отиде и Денков. Няма да подкрепим това искане", добави Борисов.

По думите му министърът е политическо лице - на него може да се държи сметка само за функциите му. "Цялата разправия е, че МВР е последното място, където министърът иска да си гледа работата, а не да изпълнява поръчки. Няма да угаждаме на Кирил Петков, че иска оставка на Калин Стоянов, да си сложи и другия бодигард ли? Колко зам.-министри назначиха във вътрешното министерство. Хората се вълнуват от оставката на Борислав Михайлов, не от тази на Стоянов. Няма да подкрепим той да подаде оставка", смята той.

Борисов отрече да е повлиял на силовото ведомство. "Ходил съм в МВР единствено когато проведохме среща на тема какви действия да извършим по приемането в Шенген, на нея присъстваше и Мария Габриел. Обсъждахме Гранична полиция и външно министерство какво трябва да предприемат, а също така и какво се изисква от законодателната програма в парламента", коментира той.

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Боко Мутрата

Боко Мутрата

20.11.2023 | 20:54

Едно говори друго прави. Ланка наляво и надясно но не бута правителството. И боко е в кюпа бо се пеай на мисирка.

Отговори
4 1
Боко се слави с мъдростта си

Боко се слави с мъдростта си

20.11.2023 | 18:58

А навлеците от Канада са известни като мазни вредни мижитурки. Хвани него, удари другите.

Отговори
3 4
Мильо

Мильо

20.11.2023 | 17:43

Нали Уж Боко шарлатанина СПИЧЕЛИ изборите и има синьо на гърдите от тупането? Защо, как стана тъй, че вместо да командва, сега нямал да се моли? Абе, и т@ш@ците на възел ще му вържат, ще го усучат като прани гащи, ще се прави на зъл и интересен и накрая - ще се усмихва и ще клекне като пинчер. Защото имунитет му трябва - и бай Ставри, и Сретен не му дават покой! А с прави на Юнак Пандо!

Отговори
10 2

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?