1553

Борисов: Знаете ли кой е министър на спорта? Нищо не работи

Бойко Борисов отново поиска смяна на министри при ротацията и даде висока оценка на парламента при ежедневното си сутрешно изявление в кулоарите. Лидерът на ГЕРБ беше категоричен:

"В момента ние има ме една много силна работеща законодателна власт. Всичко, което се е случило с Украйна, мина първо през парламента. В енергетиката по същия начин. Има цели сектори, за които, ако ви изпитам, няма да знаете името на министъра. На спорта кой е?“, изпита той журналистите, които за негова изненада му отговориха правилно - пилотът Митко Илиев. Причината, според него, е, че не те не работят и нищо не се е случило в цели сектори. Той разкритикува остро министъра на спорта.

"Къде са салоните, зали, площадки, финансиране на федерации? Така мога да изброя още седем-осем министерства. Нищо не се е случило в цели сектори“, каза лидерът на ГЕРБ.

„Март месец има ротация, като се направи оценката с ПП-ДБ, ако има по-добър вариант, ще отидем на него. Първо ще бъде направена оценка на министрите, всеки ще се защитава, ще казва какво е започнал и ако е добре ще вървим с него”, поясни лидерът на ГЕРБ.

Относно евентуалния вот на недоверие Борисов заяви, че ще подкрепят кабинета в зала и ГЕРБ няма да свалят правителството. „Разбира се, че ще подкрепим правителството в зала, но не мога да си заравям главата в пясъка. План-графикът ще го изпълним. Ако работим добре, може да изкараме пълен мандат“, коментира Борисов.

Лидерът на ГЕРБ заяви и че ще оцени финансовият министър Асен Василев по изготвения бюджет от него за 2024 г. Бюджетът ще го гледаме след изборите, съобщи още Борисов.

"В момента светът много бързо се развива в много сфери. Нашите икономически представители, търговски аташета, трябва да отварят пазари, в иновациите, в растежа да заложим ясен план - какво отваряме, какво затваряме, къде са инвестициите, какво е финансовото положение", посочи той.

"Планът ни трябва, за да го изхарчим за стари плащания в сферата на социалната политика или за нещо, което отговаря на името - растеж, преход? Неща, които според мен са изключително важни. И аз не виждам министрите в много сфери да са моторите на тези процеси. И затова март месец има ротация, като се направи оценката, заедно с колегите от ПП и ДБ, ако има по-добър вариант, ще отидем на него", обясни Борисов. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
9 коментара
тоя дър так

тоя дър так

05.10.2023 | 15:57

ОНЕЗИ ДЕТО ГЛАСУВАХА ЗА ТЕБЕ, ДАЛИ ИСКАТ ДА ВИЖДАТ ВСЕКИ МИГ ТЕЗИ ОТ ТЕЛЕВИЗОРА???

Отговори
1 0
1221

1221

05.10.2023 | 15:54

тъ.пъ. нар

Отговори
1 0
uyuiyu

uyuiyu

05.10.2023 | 12:27

Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри сексуалния ви живот многократно, прочетете го сами==----- https://urlis.net/biocom

Отговори
0 1
Дрон

Дрон

05.10.2023 | 10:26

Лицемерен , подъл страхопъзльо ! Нагъл хвалипръцко ! Бай Мерзавец Банкярски !

Отговори
9 0
Знаем

Знаем

05.10.2023 | 10:22

А ти знаеш ли кой е най-големия крадец в България, работи като лидер на герб?

Отговори
9 0
А бе

А бе

05.10.2023 | 10:20

Тези глави ги носите само за да си слагате очилата май, не можеш да променяш дългогодишни договори нито с такси нито с цени едностранно...

Отговори
1 3
Дрон

Дрон

05.10.2023 | 10:35

За путльовските договори на "Газпром" ли философстваш бе , русоробчо ?

Отговори
5 1
Дрон

Дрон

05.10.2023 | 10:43

Един философ на Кремъл , умотвори за путльовските договори на "Газпром" . Пребиваващ на неприятелска за Путлер територия ?!

Отговори
4 1
Истината

Истината

05.10.2023 | 09:44

https://altanalyses.org/en/2023/10/04/gas-delights-in-store/ кабинетът ПП-ДБ и подкрепящи са въвели такса 10 евро за внос-транзита на руски газ , т.е. – 2 милиарда годишно за Газпром , което обяснява и зърнари и кюмюрджии и копейки и.т.н.-ари, катинари, вотове на недоверие … и нови подвключвания от реZилденството и мутрофанството … и реакцията от САЩ и EС

Отговори
12 3

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?