46

Борисов: Здравко Димитров има пълната подкрепа на ГЕРБ, след мандата остава на работа в партията

Ако "Промяната" подпишат предварително какво ще правят, ще ги подкрепим, обяви бившият премиер

 Здравко Димитров като човек, приятел и партиец има пълната подкрепа на ГЕРБ. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на въпрос на "Марица" при днешната си визита в Пловдив. Той добави, че още преди два месеца се е разбрал със Зико, че няма да се кандидатира за втори мандат заради здравословните проблеми на градоначалника.

"За съжаление, когато човек почне да се лекува много, има и болежки. Говорихме преди месец-два, довършва си мандата, прави си пречиствателна станция, стадионите, детските градини, пътищата и си остава на работа в партията.  Мислите ли, че в негово отсъствие ще кажа нещо, което не съм договорил с него или не сме се разбрали, или пък да не по негово искане?", попита Борисов и допълни: "Зико работи на пълни обороти и зад нас се виждат успехите ни". 

 Уточни, че така се е разбрал и с кметовете на София и Бургас Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, но отказа да назове кой ще е евентуален кандидат на местните избори в Пловдив, като отбеляза, че днес няма да се вкарва в темата, както стана при посещението му заради строителството на стадионите на Ботев и Локо.

Лидерът на ГЕРБ дойде отново под тепетата, за да инспектира почти завършения проект по  модернизацията на Пречиствателната станция.

„Искам да поздравя гражданите на Пловдив. Аз съм открил стотици пречиствателни станции в България, много модерни, но винаги за Пловдив е най-модерно. На много места има части от това, което виждате тук. 20 хиляди тона утайка са депонирани в почвата, а сега 450-хилядното население на Пловдив и цялата Родопска яка ще се радват на този огромен проект за 120 милиона /б.а. - за целия воден цикъл в Пловдив/, който включва и производството на енергия от метан. Тази станция е един от последните проекти, които започнахме. Вече няма да имате много, Зико, какво да откривате в следващите години, защото не се работи. Зад нас е всичко, което сме си изработили с труда. Като правителство и община – изпълнители на най-съвременно ниво. В Марица вече ще се излива абсолютно чиста вода, рибарите могат да дойдат след станцията. Това е в полза на здравето на хората в Пловдив, чистотата на въздуха, водите и почвата“, обобщи Борисов.

Инж. Павел Павлов посочи, че в новата пречиствателна станция се произвежда метан, който ще се използва за покриване на 50% от необходимите нужди на пречиствателната станция като електроенергия.  Той обясни, че утайките, които до преди станцията са били около 20 хиляди тона годишно, сега ще бъдат намалени внушително. В станцията е разположена и най-новата термична инсталация и соларна инсталация за изсушаване на утайки. Изсушената утайка може да се изгаря в ТЕЦ или циментови заводи.

Борисов коментира подробно и политическата ситуация у нас. И отново потвърди, че за ГЕРБ е важно да се състави правителство, без значение с чий мандат. Той отново предложи партиите да се обединят около един документ с приоритетни точки и да се състави правителство с експертни министри и срок на действие.

„Всички партии още на изборите са декларирали какво могат и какво не могат да правят. В една подобна ситуация, в която е изпаднала страната като политическа криза, единственото е разум - да има правителство, да има парламент. Няма значение кой мандат е. Вчера дадох формула. Не казвам, че е най-правилната или единствена, но след всички тези срещи с политически партии може да се изготви документ, гарантиран от политическите партии и от министри, които не са политически лица да дразнят с кратък мандат 1-2-3-6 месеца.  Да мине зимата  да се решат проблемите и от там нататък, ясно е, че ще се отива на избори. Въпросът е трябва ли да е сега, ако е след няколко месеца ще има повече полза. И оставаме на волята на партиите - подобен вариант не ощетява никого, не привързва никого към никого и дава решение по основни теми. Готови сме да говорим за отваряне на бюджета, но без да знаем точно какво ще подкрепим  – това е сватбарски бюджет, цитирам Милен Велчев, и фалитът ни е сигурен“, посочи още Борисов.

На въпрос на "Марица" трябва ли да се увеличат доходите на хората, както искат синдикатите, Борисов отговори:

"Трябва да се увеличат, исканията са основателни. Парите ще дойдат от стабилността в държавата. Нямаше по-добра социална политика от санирането. То осигуряваше хиляди работни места в стотици малки фирми, вследствие на това -по-скъпа собственост за гражданите, близо 40-50 % по-ниска енергия и по-дълъг живот на панелните блокове. Ние само от това, което сме направили в санирането, 1 милион мегават часа на година сме спестили и изнасяме. Това е един голям реактор на "Марица". Този ток от икономията държавата го е продала и спечелила, така че кръгът се е затворил, като инвестицията от държавата е изплатена и ползата за гражданите е огромна. А не за милиард долари в гранитна зала за слънчеви батерии, 6000 мегавата, колкото 3 АЕЦ "Козлодуй".

Бившият премиер препоръча от Плана за възстановяването поне 1,5 милиарда да се насочат за санирането. Според него още другата седмица може да се гласуват отстъпките за горивото до левче цена на бензиностанциите.

Попитан дали ще подкрепи правителство, предложено от "Промяната", Борисов коментира: "Можем да подкрепим всичко в името на хората, но няма как да обясня след това виновниците за тази криза отново ги подкрепям да направят същите бели. Ако се подпишат предварително какво има да прави това правителство, ще ги подкрепим. Тръгнат ли да правят глупости обаче, ще бъдат свалени. Те не случиха на партньори - Слави Трифонов и неговите мафиоти ги напуснаха, с Корнелия Нинова се скараха, 200 000 избиратели си тръгнаха."

Запитан има ли претенции да е пак премиер, Борисов отсече: "В друга държава това нямаше да се обсъжда. Нито има по-опитен, нито по-можещ, нито с по-голям авторитет навън, защото миграционната криза ще спра веднага. Но няма да го причиня нито на себе си, нито на семейството, нито на партията".

Борисов, който беше придружаван от депутатите Делян Добрев и Радомир Чолаков, беше посрещнат от местния актив на ГЕРБ начело с градския лидер Иван Тотев, районните кметове, общински съветници начело с председателя на ОбС Александър Държиков, зам.-кметовете Пламен Райчев и Тодор Чонов.

Ексдепутатката Дани Каназирева също бе сред посрещачите на бившия премиер, поканена да види как е реализиран проектът, финансиран по ОП "Околна среда 2014 - 2020".  Преди да си тръгне, лидерът на ГЕРБ я прегърна през рамото и двамата си поговориха какви проекти се изпълняват в Пловдив.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
40 коментара
Мислителя

Мислителя

12.11.2022 | 07:48

Когато нямаш качествата необходими за една работа а са те назначили на нея по милостта на един човек ,идва време този човек да си потърси рестото!Това че си му сложил портрета на бюрото на служебното място за да му чешеш егото в един момент се превръща във фарс!И когато този човек е разочарован и не е доволен от теб ,поради различни причини в случая явно за много пари ,той те изхвърля като кирливо коте!А да продължаваш да му държиш портрета на бюрото след ритуалното ти тричане и изхвърляне в локвата е болестно ,психично състояние познато в науката като Стокхолмски синдром!

Отговори
10 1
Зико , още ли държиш портрета на Тиквата в кабинета си?

Зико , още ли държиш портрета на Тиквата в кабинета си?

11.11.2022 | 22:53

Ако още го държиш , твоето си е жив мазохизъм.Да държиш портрета на палача си?! Има нещо шизофренно в това. Така му се беше надупил, че с кеф те изджаскаха.Никой не уважава надупени и безгръбначни мъже.

Отговори
20 3
Стига с тази крадлива нахална Тиква

Стига с тази крадлива нахална Тиква

11.11.2022 | 20:30

Какъв герб какви 5 лв пловдивчани. За тази измет освен редовите и членове никой друг не гласува. Само тези които са нахранилката им. Отдавна смърдят и отдавна са за Бай Ставри. Мръсни боклуци.

Отговори
19 6
Така е у  нас

Така е у нас

11.11.2022 | 20:20

Който слушка /краде добре/ ще папка. То нали затова е създал тази ОПГ Тиквун /Асфалт паша/.

Отговори
16 4
Даа

Даа

11.11.2022 | 18:29

Гепи ниво - единият тап, другият по. Ама, каквито гласоподавателите такива и главатарите им.

Отговори
18 4
Мачът , още не е свършил г-н Димитров !

Мачът , още не е свършил г-н Димитров !

11.11.2022 | 17:36

Ударът беше много подъл.Но Бойко така удря.Теренът бе подготвен от Тотев и Каназирева , а Борисов нанесе смъртоносният и опозоряващ удар.Но все още сте кмет г-н Димитров и можете да ги направите луди, тия подлеци.Ако все още нещо мъжко е останало във Вас.МАЧЪТ ОЩЕ НЕ Е СВЪРШИЛ Г-Н ДИМИТРОВ , АКО ИСКАТЕ ДА ИГРАЕТЕ ВТОРОТО ПОЛУВРЕМЕ. Всичко е във вашите ръце!

Отговори
23 2
прав си, но...

прав си, но...

11.11.2022 | 18:01

Прав си, но той е страхлив, много страхлив и ще наведе покорно и смирено главичка, която Мамин и Здравка Общата отрязаха.

Отговори
21 1
Умерта

Умерта

12.11.2022 | 07:55

Ми като е наакан до ушите,как да го направи!Този индивид беше само един консилиери на бандата !Всичко което е вършил е било подчинено на тях!Това е причината и да мълчи за далаверите им!Другото е познато от филма Който не мълчи ще умре!

Отговори
9 1
Една баба ,каза на пазара,

Една баба ,каза на пазара,

11.11.2022 | 16:52

Пък дедо Николай казал ,че като остане без работа ще постриже ЗД за иподякон и щял да го прекръсти на Зиколай и да го назначи за клисар в новата резиденция на Джанбаз тепе !За втори клисар щял да вземе и генерал Матейчо той пък и за копиеносец и да му носи патрахила!И е бещал пак да анатемоса Тъ по то за дето го е накливетил пред Тиквата !Да го хване анатемата ,да го урочаса да не може да продаде даже и един апартамент от ЖК Каменица ,само цигани да му ходят в хотела и да му се вкисне уйскито в Уйски бара на Империал!

Отговори
23 5
Права си Теменугова

Права си Теменугова

11.11.2022 | 16:48

След като не унищожи маминия ,когато взе властта , като му изкара далаверите, маминия след като се окопити ,унищожи Зико.А беше умрял от страх.Така е, Зико , като нечетящ ,не знае законите на властта.Същата грешка направи и с оная змия Здрава Измамата.А сега Борисов може и за кмет да ни я назначи след година.Щом успя да ни назначи неуките цървули маминия и Зико , защо да не ни е кмет и здрава Измамата.Пловдив..Пловдив....Заспал Пловдив.Заслижаваш си съдбата.

Отговори
25 2
Теменугова

Теменугова

11.11.2022 | 16:12

Мамин е мултимилионер и доколкото разбрах днес Б.Б. е казал да назначи Зико за охрана на Каменица парк. Като партиен лидер маминия е длъжен да му даде парче хляб.

Отговори
28 3
Отвори си очите най-после,Зико!

Отвори си очите най-после,Зико!

11.11.2022 | 16:10

Зико, трябва наистина да си много т.ъ.п да повярваш на Бойко.Никаква работа няма в партията да ти даде! За него ти вече си труп. За него вече не си му нужен и отиваш в небитието , като Фидосова, Цецка Цачева, ПКП -то , Цв.Цв и още безброй използвани и захвърлени.При Бойко сантименти няма.Използва ви ,като презерватив и ви изхвърля.Просто гледа да те залъже да си затваряш устата , защото много знаеш и отвориш ли си я Тотев и бандата му горят , като свещи на задушница.И Гешев няма да можеш да ги спаси ,защото скандала ще стане международен.

Отговори
33 2

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?