49

Борисов скастри Ананиев за ерекцията и обяви условие за коалиция с "Промяната"

"В коалиция с "Продължаваме промяната" може да влезем само за да потърсим начин да се излезе от кризата". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на спешен брифинг пред медиите. Поводът за него беше сутрешно изказване на бившия финансов министър Кирил Ананиев, който сега е депутат от ГЕРБ, че партията му е склонна да подкрепи кабинет на ПП при втория мандат. Идеята обаче явно ядоса Борисов, който побърза да внесе уточнение, използвайки доста резки реплики по отношение на 67-годишния финансов спец. 

"Две години не сме в управлението. Къде са им парите, къде им е брутният вътрешен продукт. "Продължаваме промяната" използват едни и същи похвати, за да избегнат въпроса как ще се управлява", каза бившият премиер. 

"Вместо да се продължава с тази агония, е по-добре отново да се отиде на избори. Ананиев така му дошло да каже днес, че ще подкрепим правителство на ПП. На определена възраст ерекцията и пикаенето не трябва да се изпускат", така лидерът на ГЕРБ коментира изказването на Кирил Ананиев, който заяви, че партията може да подкрепи правителство на "Продължаваме промяната", но няма да участва в него.

Отричайки възможността за какъвто и да е диалог, дори среща между контактните групи, няма смисъл да се говори за първи, втори или трети мандат. Не е честно да се губи време ние да предлагаме правителство на малцинството, което няма да бъде подкрепено. След това втората партия да прави, което, видно, също няма да бъде подкрепено. После да чакаме на трета партия, заяви Борисов.

"Вчера отидохме добронамерено на среща с БСП и само слушахме какво ще се предлага безплатно. Европейската комисия ограничава потреблението на тока, а ние искаме да го разхищаваме. Не е правилно", коментира още Борисов. 

 "Разговорите за правителство трябва да минат през разговор за финансите. Моето предложение е да се приеме закон, който да удължи действието на бюджета. Това е единственият избор. Ако отидем на избори, служебното правителство трябва да има пари. Ако гласуваме нов бюджет, ГЕРБ ще предложи 30% увеличение на пенсиите, щом така ще си играем", каза той. 

"Нито ГЕРБ, нито ПП могат сами да управляват. Съчетайте младост и мъдрост, опитайте се. Докажете, че съединението прави силата и че по-умният отстъпва“, завърши лидерът. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
10 коментара
Всичките в герб са простаци

Всичките в герб са простаци

18.10.2022 | 23:56

Лидеръ е най-големият простак

Отговори
4 4
Простамол Уно

Простамол Уно

18.10.2022 | 21:29

Не съм фен на Кирил Ананиев, но мисля, че никой мъж на 67 години не заслужава такива дебелашки и просташки забележки!

Отговори
9 3
Биби

Биби

18.10.2022 | 21:00

Аз съм прост и вие сте прости и затова се разбираме

Отговори
8 2
Разбрахте ли най-после гербаджии

Разбрахте ли най-после гербаджии

18.10.2022 | 19:44

За какъв ПРОСТАК сте гласували. Вие сте прости мазохисти.

Отговори
11 4
Така е

Така е

18.10.2022 | 20:43

"На определена възраст ерекцията и пикаенето не трябва да се изпускат", така лидерът на ГЕРБ коментира изказването на Кирил Ананиев,

Отговори
7 0
Абе Миме

Абе Миме

18.10.2022 | 17:09

Ти Нящу да да си чула Виагра Подземията на Козяк са пълни със стимулиращи средства и долараци Ща има и за младите чифутски Хавърдски лъвчета и за дъртите Гербераси по нящу стимулиращо Еврогъзъйзма не търпи луфтове Както има един лаф Епси чардъ Сичкото вътре

Отговори
4 12
Мимето

Мимето

18.10.2022 | 16:50

Не е възможно. При тая инфлация младите не могат а старите не искат.

Отговори
9 2
Мъ. Немъ чалъм

Мъ. Немъ чалъм

18.10.2022 | 16:46

Мъ нема чалъм да не се кастрят чифутите помежду си га става въпрос за много еврейски пари който се очакват да се изсипят като манна небесна от Еврейската или тъй наречена Еврогейска печатница на пари връз България Както винаги Българина ще бъде само свидетел на кастренето разпределянето стрелянето между чифутските крадливи мафиотски фамилий и последен платец на краденото от чифутите Та гледайте и се дивете драги ми Българи кой кого кастри и Умни ми бъдете щото идат нови избори И за гъби и риба не ходете Един Народ си изберете Българския

Отговори
4 6
Гербер

Гербер

18.10.2022 | 16:37

Е бат Бойко това с ерекцията и пикаенето ми хареса, очевидно е че Веждичката и Ананиев отдавна са приключили останало им удоволствието да напикават панталоните. Откъде намираш такива ибрици

Отговори
11 10
оф,оф

оф,оф

18.10.2022 | 16:55

протакът си е простак...

Отговори
19 6

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?