4020

Борисов: Предупреждавах, че България ще влезе в изборни спирали

Предупреждавах, че България ще влезе в изборни спирали, няма да има нищо стабилно, ще се отклоним от всички пътища, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

Той коментира, че в момента на практика няма институции, няма единна политика. Дори комисии в парламента не можем да направим, дори не можем да приемем едно нещо да сработи, допълни Борисов. 

“Темата за експертен кабинет е “глупост”. При нас всички са експерти. За да заработи държавата имаме партия с над 11% преднина и нека всички да излязат и да кажат условията си да подкрепят първия мандат”. За това призова лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

Според Борисов, в момента сме в митинг на предизборна кампания и на всички им е изгодно в Народното събрание да има малки партии. “Ако имахме над 80 депутати, разговор за сглобка нямаше да има. Никой обаче не говори за избирателната система понеже на всички им е изгодно да има малки партии”, смята Борисов.

Според него сега разпределението на силите не отговаря на това в предходното НС. “Точно както казах на колегите от ПП-ДБ. Трябва да преформатираме правителството, защото вече вашата тежест е 22 депутати към нашите 68 народни представители и не е логично с 22 депутати да искате цялата власт плюс регулатори и служби”, категоричен е лидерът на ГЕРБ.

Според него най-стабилното е кабинет между първата, втората и третата сила. “Всички останали партии могат да помогнат с експерти да бъдат вкарани в правителството”, заяви още Борисов.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?